Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Ztráta zvuku na PC Asus - prý virus?

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kompanik
Návštěvník
Návštěvník

Ztráta zvuku na PC Asus - prý virus?

#1 Příspěvek od kompanik »

V režimu spánku po spuštění náhle přestal fungovat zvuk. Zkoušel jsem hledat novější ovladač, nenašel. Ovladač jsem přeinstaloval, marně. Vrátil jsem PC do stavu před rokem pomocí kompletní zálohy disku - pořád bez zvuku. PC je v záruce, proto jsem se obrátil na dodavatele, a ten mi řekl, že to pravděpodobně bude nějaký virus. A obnova ze zálohy, kdy to fungovalo, prý nepomáhá, protože je virus někde zalezlý.
Je to možné?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Ztráta zvuku na PC Asus - prý virus?

#2 Příspěvek od Rudy »

Možné to opravdu je, jen existuje řada dalších možností. Když se podíváte do správce zařízení, nejdete tam řadiče zvuku, her a videa? A není u nich nějaká výstraha?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

kompanik
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od kompanik »

Díky za odpověď. Ve správci zařízení není žádná výstraha. V ovladačích to asi není. Zkoušel jsem kde co. Nakonec jsem použil starou zálohu a nic. Pak jsem to zgruntu přeinstaloval W7 a ze stránek Asusu stáhnul a nainstaloval nově všechny ovladače. Když v PC spustím nějakou hudbu a u hodin otevřu ikonku repráku, tak vidím že se zvuk pohybuje. Také když se k PC připojím ze mého NTB pomocí TeamVieweru a pak na PC spustím hudbu, tak přes TeamViewer ve svém NTB hudbu slyším, ale v PC ne. Zkoušel jsem samozřejmě zadní i přední zdířky, různá sluchátka a aparatury. Já se domnívám, že to na základovce odešl nějaký zvukový výstup (ne adaptér). Nějaký HW, nějaký zeslovač či co, ale technik od Asusu tvrdí, že se nikdy s ničím takovým nesetkal a že to musí být virus. Že je někde zavrtaný.
Kde?
Abych PC přeinstaloval a také abych něco vykouzlil v bios. Nějakou aktualizaci přes USBflashku. To neumím.
Nemáte nekdo podobnou zkušenost, nebo radu co s tím?
Díky.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

OK. Zkusíme se podívat, co v PC běží. Dejte log FRST: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=24&t=132509 .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

kompanik
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od kompanik »

Díky za pomoc,
připomínám, že jsem několikrát PC kompletně přeinstaloval vč. BIOS. Teď tam mám den starou Win osmičku. Nefunguje vůbec zvuk (jak jsem psal v předchozích postech), ale softwarově to vypadá, že je vše v pořádku. Viz mé předchozí posty.
-----
Tak jsem to risknul a tady je log:
Boot Mode: Normal
Tutorial for Farbar Recovery Scan Tool: http://www.geekstogo.com/forum/topic/33 ... scan-tool/

==================== Processes (Whitelisted) =================

(If an entry is included in the fixlist, the process will be closed. The file will not be moved.)
Nejde post odeslat - hláška :
Vaše zpráva obsahuje 546532 znaků. Maximální povolený počet znaků je 100000.
Dávám to sem - je to txt takže jde hned otevřít: http://leteckaposta.cz/478348908

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

kompanik píše:Díky za pomoc,
připomínám, že jsem několikrát PC kompletně přeinstaloval vč. BIOS. Teď tam mám den starou Win osmičku. Nefunguje vůbec zvuk (jak jsem psal v předchozích postech), ale softwarově to vypadá, že je vše v pořádku. Viz mé předchozí posty.
Jistě. Píšete "asi virus" Takže ho buď potvrdíme, nebo vyvrátíme. Virus to opravdu může být. Pokud to tak není, je to hardwarem.
Mimochodem, jak jste přišel k verzi O.S. Enterprise, která není volně v prodeji?

Varování:

kompanik
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od kompanik »

Rudy píše:
kompanik píše:...
Mimochodem, jak jste přišel k verzi O.S. Enterprise, která není volně v prodeji?
Jak jsem už psal, tak jsem se obrátil na technika dodavatele Asusu s reklamací, ale on doporučil několik obvyklých kroků, které jsem učinil (vymazání a naformátování HDD, přeinstalování na jinou verzi Win, nové orig. ovladače, nový BIOS... a pak vyslovil podezření na někde zavrtaný virus ). Původní OS byl leg. Win7HE-64bit, Vyzkoušel jsem celkem další 2 edice Win7 a naposledy i Win.8.1 na vyzkoušení, protože prý má jinou architekturu naž W7 a může prý eliminovat chybu v BIOS (i když jsem BIOS aktualizoval na poslední verzi). Samozřejmě se vrátím zpět k Win7HE-64bit, protože je legální a pro běžného uživatele pohodlnější. Tato včerejší instalace je jen pro tento problém zkušební, po vyřešení problému bude přeinstalována.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Pokud jste ho (virus) měl už v sedmičách a přeinstaloval se win, neměl by tam být po reinstalu na win8.1 . Jestliže ani teď nejde zvuk jsou jen 2 možností. Chybný, nebo nekompatibilní ovladač, nebo hw vada. Ještě by mohla být zvukovka zakázaná v biosu, to ale nepředpokládám. Bios se obvykle nastaví po upgradu do defaultu.

Varování:

kompanik
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od kompanik »

Četl jsem nějaké rady ohledně nastavení zvuku v BIOS. Stáhl jsem k desce M5A97 LE R2.0 nový UEFI bios M5A97-LE-R20-ASUS-2601.CAP a z USBflash nainstaloval v bios Tool >ASUS EZ Flash 2 Utility. Pak jsem upravil v Advanced-->Onboard Devices Configuration-->Front Panel na Type AC 97. Pak jsem vymazal a naformátoval HDD a nainstaloval Win7 64-bit a potom ovladače. Zvuk stále nešel. Totéž jsem zkusil s instalací Win7 32-bit a potom také Win8.1 64-bit. Stále bez zvuku, stále se všemi prvky softwaru v pořádku. Připomínám, že se všude v SW zvuk "tváří" že funguje (spuštěná hudba pohybuje grafy zvuku, přes TeamViewer je na druhém PC slyšet) jenže z Jack zdířek nic nevychází - jakoby byly utržené (samozřejmě nejsou!)
Ten technik od prodejce říkal, že s takovou HW vadou se ješte nesetkal a že může být virus zavrtaný v RAM, na desce, v BIOS=UEFI. To tedy vylučujete?
Díky

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Rudy »

V biosu těžko, existuje jeden starý vir (win32/cih), který ale bios mazal. Jiný vir pro bios neznám. Pokud by byl v paměti, zmizí s reinstalem systému. Předpokládám, že jste prošel všechna nastavení zvuku, které systém umožňuje.

Varování:

kompanik
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od kompanik »

Trápím se s tím už týden, prošel jsem všechna nastavení, zkoušel jsem ovladače.
kompanik píše:... všude v SW zvuk "tváří" že funguje (spuštěná hudba normálně pohybuje grafy zvuku, přes TeamViewer je na druhém PC slyšet) jenže z Jack zdířek nic nevychází - jakoby byly utržené (samozřejmě nejsou!)
Nechme to být, asi je opravdu zákl.deska v čudu. Nová za pouhých 2 tis.Kč Obrázek
Díky moc za pomoc.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Rudy »

Pokud máte záruku, můžete reklamovat. Nemáte zač!

Varování:

Odpovědět