Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Potřebuji poradit s kompletní instalací Windows 7 + údržba

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Paulie0001
Návštěvník
Návštěvník

Potřebuji poradit s kompletní instalací Windows 7 + údržba

#1 Příspěvek od Paulie0001 »

Zdravím, používám OS Windows XP 32bit, ale chci už jít s dobou a nainstalovat si novější OS.... Vždy mi s instalací pomáhal otec, ale ten nemusí znát nejnovější aktualizace/programy apod., tak bych o pomoc chtěl požádat Vás, profesionály. Nerad bych se do něčeho pouštěl sám, aby mi pak PC po týdnu nekleknul, anebo aby nepracoval správně.....
Jako student chci využít studentskou verzi OS Windows 7 64bit, kterou mám zatím jen staženou.
Hodily by se mi nějaké rady, které antiviry/firewally a ostatní programy bych měl stáhnout (nejlépe freeware), co bych měl po čerstvé instalaci Windows udělat, jak to dát do chodu, jak často a kde hledat aktualizace a co mám vlastně aktualizovat,apod.
Šlo by to? PC by sloužil k běžnému domácímu použití, ke studentským účelům, administrativa, surfování po internetu, případně ke hraní některých moderních her.

Hardware který je v PC:
b]Procesor[/b] AMD Athlon(tm) II X4 640
3.02 GHz,
6 nebo 8 GB RAM (jedno z toho, nejsem si jistý)
Grafická karta NVIDIA GeForce GTS 450 s pamětí 1024MB

S instalací Windows 7 zatím nepospíchám, vrhnu se na to asi během 2 týdnů, takže máte čas, nikoho nehoním. Předem díky za rady :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Potřebuji poradit s kompletní instalací Windows 7 + údrž

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Ze staženého souboru musíte vyrobit bootovatelné DVD, nebo bootovatelnou USB flash (pouze v tom případě, že váš PC podporuje bootování z USB). DVD (flešku) vložíte do mechaniky (USB portu), v biosu nastavíte startování z opt. mechaniky (USB) a spustíte. Pak budete sledovat pokyny na displeji, instalace bude několikrát restartována. Po dokončení musíte provést aktivaci. Následuje instalace ovladačů hardwaru, buď z CD, přiloženého k zákl desce a dalšímu hw. Tím je hotova instalace samotného systému. Instalaci aplikací začněte od bezpečnostních (AV, příp. FW). Ty si vyberte zde: http://forum.viry.cz/viewforum.php?f=29 a zde: http://forum.viry.cz/viewforum.php?f=41 . Zcela nakonec nainstalujte všechny ostatní aplikace. Aktualizace ponechte nastavené na "automaticky" u systému i všch ostatních aplikací, které to vyžadují a aktualizace se sama přihlásí.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Paulie0001
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Paulie0001 »

Díky, přesně to co jsem potřeboval, později se na to vrhnu.
Ale ještě na jednu věc se chci zeptat....
Co se starými Windows XP? mám je odinstalovat, než začnu instalovat Windows 7?

A jaký bych měl stáhnout později kodeky? Na přehrávání videií apod.?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Původní instalace Windows se zbavíte tak, že zformátujete systémový disk (tuto možnost vám nabídne instalátor). Co se kodeků týká, bude záležet na tom, jaký přehrávač budete používat. Já používám tyto: http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... codecpack/ , ale na druhé straně používám KMPlayer: http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... /kmplayer/ , který má většinu kodeků již v sobě. Různé další balíky kodeků nadete na : http://www.stahuj.centrum.cz . Pouze bych doporučil nainstalovat pouze jeden balík kodeků, aby nedocházelo k sw kolizi.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Paulie0001
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Paulie0001 »

Super, díky :)
No já mezitím zjistil, že nemám vypalovačku, takže buď to zkusím vypálit u kamaráda anebo nabootovat z USB.
Odstranil jsem všechny soubory z flashky a přesunul tam Windows 7 a restartoval jsem PC.
Byl jsem v BIOSU a tam jsem při nabídce "FIRST BOOT DEVICE" měl možnost "USB-FDD", "USB-CDROM", "USB-HDD", "USB-ZIP". Vyzkoušel jsem všechny možnosti a
jako "Second boot device" jsem dal "Hard Disk", ale stejně se to vždy nabootovalo z Hard disku a startovaly Windows XP v normálním režimu....
Co dělám špatně?

EDIT: Na flashku jsem zkopíroval ten image ISO z Windows 7.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Pokud jste si vyrobil bootovatelnou flešku a váš PC podporuje bootování z USB, pak se vám podaří systém nainstalovat. Obvykle přes klávesu >F12<, lze otevřít tzv. popup menu, kda máte vypsány všechny bootovací položky, které PC umožňuje. Měl byste tam najít USB. Není-li tam, může být ještě v biosu zakázaná. Otevřte bios, projděte bootsekvence a příp. ji povolte. Pokud taková možnost neexistuje, nezbude než vypálit bootovatelné DVD s instalací Win7.

Varování:

Paulie0001
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od Paulie0001 »

OK tak já to ještě zkusím dneska odpoledne a dám vědět....
A bootovatelnou flashku vytvořím nějakým specifickým způsobem?? Já jsem jen nechal odstranit všechny soubory, přesunul jsem tam ISO obraz z WINDOWS 7, nechal jsem ji v PC,restartoval počítač a šel do BIOSu.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Máte-li ISO obraz instalačky, bootovatelnou USB vytvoříte pomocí programu PowerISO: http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... /poweriso/ . Klepněte na nástroje>vytvořit bootovací jednotku USB. USB flešku připojte a uložte si ISO obraz někam na disk. pak už jen zadáte cestu a vyčkáte vytvoření instalačky USB.

Varování:

Paulie0001
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od Paulie0001 »

Super, tak to bootuje z Flashky, díky moc.... Až zálohuju některý důležitý soubory a budu mít víc času tak se na to vrhnu..
Mimochodem když jsem vytvořil z flashky bootovací jednotku, tak už to nejde vzít zpět že? Nebudu moci už na ni nic ukládat, budu tam mít jen tu instalačku Windows 7?
Jinak díky za pomoc, případně se ozvu kdybych měl nějaké problémy ale to už nějak zvládnu. Mějte se hezky, užijte si léto :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Rudy »

Uložit si tam můžete teoreticky cokoli. Pouze při případném mazání souborů je třeba dát pozor, aby nebyly smazány nějaké soubory instalačky. Nebo také lze flešku zformátovat a pak ji požívat jako normální úložiště. Pomocí toho programu si ji můžete kdykoli znovu vytvořit. Též se mějte a nemáte zač! :)

Varování:

Paulie0001
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od Paulie0001 »

Dobrý den, tak se vracím po "úspěšné" instalaci Windows 7. Windows 7 jsem nainstaloval, ovladače grafické karty, DirectX 11, antivir/firewall apod., ale objevily 2 problémy:

1) Snažil jsem se nainstalovat Windows media player 11, a po ověření pravosti systému Windows to napsalo, že moje kopie není pravá....
Pak mě to hodilo na stránku microsoft, kde jsem si to mohl ještě znova ověřit..... A tam po ověření mi vyjelo "Protože systém Windows ve vašem počítači je originální,můžete začít využívat výhod zabezpečení, spolehlivosti ochrany, které poskytuje".... Na stránkách Microsoftu projdu bez problémů, Windows media player 11 má ale problémy pravost ověřit...

2) Systém je od počátku nějaký pomalejší.
Hraju soutěžní hru na této adrese: http://www.zlateslevy.cz/hry/letaky , která mi před samotnout instalací WIN 7 běžela plynule, ted se mi však lehce zasekává.
Anebo například, když na ploše přesunu kurzorem myši jednu složku na jiné místo na ploše, tak zůstane "obraz" složky na původním místě....a mám tedy 2 složky, když jednu ale označím myší, tak zmizí......Situaci jsem načrtl v malování aby se o něco lépe pochopila :-D, soubor jsem uploadnul.....No a takhle různě mi to blbne... Nevíte, jak bych to mohl opravit?

PS:Omlouvám se za horší kvalitu obrázku, měl jsem problém to upravit na 800x600px
Přílohy
Bez názvu.gif
Bez názvu.gif (39.91 KiB) Zobrazeno 2319 x

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Rudy »

Pokud vaše kopie opravdu není pravá, není co řešit.

Varování:

Paulie0001
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od Paulie0001 »

no právě je pravá, používám studentskou verzi, kterou jsem si stáhl ze školy a byla zdarma.... Kamarád využívá stundentskou verzi Windows 8 a neměl s tím problém..... A stránky Mikrosoftu ověřujou Windowsy že jsou pravý, ale Windows Media Player 11 říká že ne, kam se mám teda obrátit?

EDIT: a ten problém č.2 jsem z části vyřešil.... Ta letáková hra se mi sice stále seká, ale nemám problém už s tou plochou (stačilo restartovat PC)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Rudy »

Pokud víte, že máte Windows legál, obraťte se na tech. podporu MS. Tohle tady těžko vyřešíme.

Varování:

Paulie0001
Návštěvník
Návštěvník

#15 Příspěvek od Paulie0001 »

Tak už mi to asi půjde.... Já jsem opomenul zmínit, že používám OS Windows Professional 84bit N....... Koukal jsem po netu, a pro edice N se musí stáhnout ještě nějaká aktualizace, abych WMP 11 rozchodil.... Stáhl jsem Genuinecheck.exe, tam mi to zkontrolovalo pravost Windows a povolilo mi stahovat nějakou 300mb aktualizaci, která se mi právě stahuje, tak snad to už bude v pořádku

Odpovědět