Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

BSOD - jak ji vypnu nebo vyřešim

V tomto fóru se řeší problematika modré smrti - BSOD

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
mal.vir
Návštěvník
Návštěvník

Re: BSOD - jak ji vypnu nebo vyřešim

#16 Příspěvek od mal.vir »

add "IS":
- bývají většinou placené. Jaký by jste mi doporučil?

add "Avast":
- tak nějak jsem s ním byl spokojený, i s tou verzí free. Jestli má ale verze chybu doslova jako vrata, o to spíš se mi nechce cpát peníze někomu, kdo to neumí

add "ZA"
- byl mi na fóru doporučen. Co byste dopuručil? Já byl nejvíce asi spokojen se stařičkým Kerio, kde byly vidět i aktivity a grafy, ale už je placený :( . Jaký byste tedy doporučil vy?

mal.vir
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od mal.vir »

add "test paměti"
- předpokládám, že myslíte MesTest a že bude stačit 5 hodin spuštění

V prohlížeči událostí jsem ale nalezl i toto a o tom se tu nezmiňujete:
  • 1/ Služba Spyware Terminator Realtime Shield Service neuspěla při spuštění
    - měl jsem před mnoha měsíci nainstolováno, ale už před několika měsíci jsem odinstaloval.

2/ Zavedení následujícího ovladače pro spouštění počítače nebo systému se nezdařilo:
    SASKUTIL

3/ Kód chyby 0000000a, parametr1 81187458, parametr2 00000002, parametr3 00000000, parametr4 805108c0.

4/ Služba DCOM zjistila chybu Zvolenou službu nelze spustit, protože není povolena nebo s ní není spojeno žádné povolené zařízení. při pokusu o spuštění služby NMIndexingService s argumenty za účelem spuštění serveru:
    {E8933C4B-2C90-4A04-A677-E958D9509F1A}

5/ Služba Automatic Updates přestala během spouštění reagovat.

6/ Kód chyby 1000008e, parametr1 c0000005, parametr2 80634330, parametr3 b12756c0, parametr4 00000000.

7/ Kód chyby 1000008e, parametr1 c0000005, parametr2 bf8c479a, parametr3 b44bd7a8, parametr4 00000000.
Dám vědět, jak dopadl test paměti.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#18 Příspěvek od MiliNess »

-ohledně testu paměti ti pošlu návod v SZ.
1) služba Spyware Terminator Realtime Shield Service - spusť konzolu services.msc a tu službu tam zakaž.
pokud jsi pokročilejší, můžeš smazat její klíč v registru nebo ji odregistrovat pomocí utility sc.exe.
2) ovladač SASKUTIL.sys už v systému není
3) řešíme - jeden z pádů OS
4,5) ignoruj
6,7) řešíme - další z pádů OS
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

mal.vir
Návštěvník
Návštěvník

#19 Příspěvek od mal.vir »

add "služba Spyware Terminator Realtime Shield Service"
- jasné, ve službách odškrtnu. Původně jsem to měl, ale myslel jsem, že bych to vzal z gruntu a povolil jsem teda všechny služby, když to blblo
- mazat v registru neumim, respektive do regiditu šahám jen na rady zkušených
- sr.exe neznám

"špatné RAM?"
- tušíte špatné RAMky? Já to tušil také, tak jsem si koupil novou a dělá to také.
- MemTest se tu celkem doporučuje, GM jste mě trochu zarazil, neznám, zkusím. Jen nevím jak přes noc, pač PC hučí a to tu nikdo nemá rád :)

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#20 Příspěvek od MiliNess »

Spíš bych chtěl tu možnost vadné paměti zcela vyloučit. No uvidíme.

mal.vir
Návštěvník
Návštěvník

#21 Příspěvek od mal.vir »

Stav je zatím takový, že se BSOD občas vyskytne. Zatím jsem test paměti neudělal. Mám na PC hodně práce, testovat den v kuse RAMky spíše nemohu a v noci je PC slyšet a vadí to ostatním.

Už dříve jsem si všiml ale něčeho zvláštního. HDD někdy ukazuje pod 1 GB někdy jen 200 MB, někdy třebas 2 GB apod. Podotýkám, že jsem to zpozoroval, když jsem nebyl na netu nebo když jsem promazával. Celkem jsem si zvykl na to že po restartu nebo chkdsk /f se hodnota plnosti HDD pohybuje dost nepředvídatelně.

Nevím jestli to s BSOD souvisí, tak jsem to sem nepsal.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#22 Příspěvek od MiliNess »

Udělej mi ještě jednou export protokolu událostí.
Chtělo by to:
-nový disk
-otestovat paměť
-smazat nějaká data. Na disku musí zůstávat alespoň 12,5% volného místa, jinak dochází k fragmentaci MFT metasouboru.
U tebe tedy zhruba 10GB volného místa. Našetři nějakou korunku, kup 160GB HDD a máš klid.

Zamčeno