Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

SSD - Disk vs.Windows 7 x64

Patříte mezi Vzorné návštěvníky? Pak je tato sekce pro vás.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
Lilly [FR]

SSD - Disk vs.Windows 7 x64

#1 Příspěvek od Lilly [FR] »

- Zdravim vas, mam problem ohledem instalace op.W7 x64 můžete mi někdo poradit popřipadě mi sem hodit URL odkaz, jak správně nastavim SSD - Disk ohledem instalace W7?
- Záloha W7 je připravena, instalace ze zalohy potrva asi 2-4 hodiny
- SSD disk ma kapacitu 110 gb /Instalace Windows 7 x64/
- HDD disk ma kapacitu 500 gb /Instalace aplikaci a pc her/

- Protože nevšimnula jsem si bůh vi jake zrychleni na SSD disku /Operačni system 7 se načte, až za 2 minuty - čista instalace bez programu a her
- Ja nechapu zda je dobra volba SSD a HDD disku a kombinace, prej se něco musi nastavit na systemu w7 a v biosu, aby SSD disk byl fakt rychlejši při načtení W7
- Zajima mě volba v biosu NATIVE IDE a AHCI popřipade je tam nějaky RAID co to děla a co je nejlepši volbou pro SSD disk, před instalaci?
- Něco je špatnyho nastaveny v biosu, takže chtěla bych všechno spravně nastavit než začnu instalovat na SSD operačny system ze zalohy 7
- Obavam se zdA neni konflikt mezi SSD a HDD spomaleni vykonu mezi dva hardisky, každy hardisk ma svoji SATA 300 koncovku připojenou na samostatni SLOT při náběhu biosu mi hardisky a opticka mechanika ukazuje, že každa koncovka je zapojena v režimu MASTER ani jedna neni v režimu SLAVE

- Nejsem schopna si sama poradit a vyhledat můj problem proto děkuji za pomoc a radu :worship:
- Zatim sformatuji oba disky :thumbsup:

Roli
VIP
VIP

Re: SSD - Disk vs.Windows 7 x64

#2 Příspěvek od Roli »

Ahoj sice jsem tohle řešil u XP kde k tomu potřebuješ něco navíc, ale Win 7 to mají jednodušší.

V BIOSu nastav místo IDE AHCI

Na základní desce SSD zapoj do SATA1, HDD do SATA2.

Při instalaci kterékoliv verze OS na SSD je lepší čistá instalace než ta ze zálohy,

v případě Win 7 je to o to jednodušší že si vše nastaví sami.

SSD a HDD se nebudou mezi sebou "prát".
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

Lilly [FR]

#3 Příspěvek od Lilly [FR] »

Zdravim tě Roli a děkuji ti, tušila jsem, že něco nebude v pořadku.

- Takže režim AHCI v biosu
- Potvrzuji spravnost zapojeni konektoru SSD a HDD na desce, každa ma svůj vlastni slot a v biosu mi to ukazuje Master Sata 1, Sata 2, Sata 3 - /Opticka Mechanika/
- Předtim to bylo špatne zapojeni cituji: Sata 1 SSD-Master a HDD-Slave
- Pokud je to tak snadne na W7 mam tomu spravně rozumět, že všechno si W7 sama po detekci nastavuje automaticky? /Vypinani a zapinaní funkci na SSD - důvod: poškozeni, zbytečnosti atd/
- Klidně si to přečti do te doby bych tě poprosila ještě na MŮJ poslední DOTAZ zda je formatovani povoleno na SSD

Ještě jednou diky za pomoc a odpověď a přeji ti hezky zbytek večera :thumbsup: :wub:

Moderator Můj odkaz po odpovědi mojeho oblibeněho radce Roli , můžeme tenhle topic uzavřit, jsem připravena a pohotova před instal.W7 :worship:

:arrow: Děkuji :wink:

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pavuk29 »

L-ALIZEE píše:...Můj odkaz po odpovědi mojeho oblibeněho radce Roli, můžeme tenhle topic uzavřit,...
Tvoj oblubeny radca Roli na teba kaslal, kym som neupozornil, ze cakas :D
(teraz ma zabije, teraz ma zabije, teraz ma zabijeeeeee) :lol:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Roli
VIP
VIP

#5 Příspěvek od Roli »

L-ALIZEE píše:.............. zda je formatovani povoleno na SSD
Pozor SSD se normálně neformátuje, tím bys ho mohla i zabít !
Na takzvaný formát použij softík přímo od výrobce SSD.
Může se stát že budeš muset SSD odpojit od základní desky a znovu připojit aby se načetl.
Po instalaci OS si v BIOSu nastav SSD na první místo při bootování.

Zatím to zamykat nebudu kdybys náhodou měla ještě nějaký dotaz :)

Roli
VIP
VIP

#6 Příspěvek od Roli »

Pavuk29 píše:Tvoj oblubeny radca Roli na teba kaslal, kym som neupozornil, ze cakas :D
(teraz ma zabije, teraz ma zabije, teraz ma zabijeeeeee) :lol:
Pavoučku asi na Tebe pustím nějakou ropuchu aby si Tě dala k snídani :D

Lilly [FR]

#7 Příspěvek od Lilly [FR] »

- Děkuji ti Roli, je 04:45 taže dobre rano a hned se do toho pustim, našla jsem u vyrobce INTEL SSD, něco co pomaha SSD
- Monitoruje a kontroluje zda je všechno v pořadku sviti mi 100% vykonnost zelené lišty a automaticky všechno nastavi tak jak ma.
- Takže zapis do denničku a získani dalši zkušenosti od tebe :wub:

Neformatovat a nedefragmentovat SSD - Disk jenom HDD

- Takže hned na začatku instalace vymazat stary WINDOWS 7 A ODSTRANIT ODDIL A VYTVOŘIT NOVÝ A HNED INSTALOVAT BEZ FORMATOVANÍ :idea:
- Tak jo do 14 dnu to nechme tak, neuzamčený topic, kdo vi co se může stat a pokud se neozvu je všechno v pořadku a pak sem klidně můžete dat - LOCK :worship:

:| Promin trochu jsem se vylekala, pavouček něco napsal co mě to trochu vyděsilo, ja vim, že se na mě nevykašleš, snad se nezamiloval a je to srandista ja ho mam tež rada :lol:
- Zatim ahoj a dik :| :| :| :all_coholic:

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pavuk29 »

Roli píše: Pavoučku asi na Tebe pustím nějakou ropuchu aby si Tě dala k snídani :D
Ta by zo mna zdochla :)
L-ALIZEE píše:... snad se nezamiloval ...
To ako ja? :D
L-ALIZEE píše:.... ja ho mam tež rada :lol:
.
To ako mna? :D
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Lilly [FR]

#9 Příspěvek od Lilly [FR] »

:wink: Ano tebe mam rada a všechny moderatori a rádce, protože tento server jsem si oblibila jenom diky tomu, že jsou tady zkušeni lidi ohledem eliminaci ruzne havěti a odborníci na železo a windows

- Roli instalace se povedla ze zálohy, ze začatku s tím byli velikanske problemy, hned na začatku instalace v biosu nahodit režim AHCI z IDE, nebylo možny, opticka mechanika odmitala se mnou spolupracovat byla mrtva, takže vratila jsem se do režimu IDE a pak jsem mohla nainstalovat čisty original windows 7 na můj počitač.Jinak to nešlo

- Vypnuta defragmentace a zakaz formatovani na SSD

- Co je za problem mam nejistotu, zda jsem spravně postupovala, hned po instalaci 7 jsem se vratila nazpatky do biosu a nastavila režim z IDE na AHCI a ohledem boot sektoru to ma takhle
1 misto - SDD
2 misto - HDD
3 misto - HDD /Externy Hardisk/

- Windows v pohodě nastartoval v AHCI jenom byl to ze začatku dlouhy start, protože instaloval nějake AHCI a SATA ovladače při startu

- Dale ohledem načteni First v biosu /co ma byt nejdřive upřednostněno při startu/je hned opticka mechanika ostatni dle pořadi je DISABLE pak je na řade start systemu 7
- Narazila jsem na problem čemu v biosu nerozumim při přepinani z režimu IDE na AHCI se v sektoru AHCI vyhodi ještě dalši volba
Onchip port 4/5 /Native IDE/
Onchip port 4/5 /Sata/

Ja nevim co mam z toho vybrat zda v režimu AHCI stači ponechat dalši položku NATIVE IDE anebo SATA, ohledem nějakych chips portu 4/5

Nesmim se z volby AHCI po instalaci ovladaču, už v biosu zase vratit nazpatky do režimu IDE, jinak nenastartuje system 7 /Strata zavaděciho ovladače cituji BOOTMGR CHYBI/ Teď jsem to testovala

Pak mi napiš co doporučuješ, no ještěže se tohle neuzavřelo to se dalo čekat, že hned za mnou půjde dalši problem :| :x

Roli
VIP
VIP

#10 Příspěvek od Roli »

Pokud si instalovala v AHCI nelze to dát zpět na IDE nebo SATA, protože jak jsi sama zjistila systém nenajede.

Ideální pořadí bootovaní je jak jsem psal, první disk se systémem pak to ostatní,
pokud bude jiné pořadí až tak se nestane jen si to bude "šahat" na více komponent (mechanika, HDD, SSD)
než se "trefí" na ten správný kde je systém.

Ohledně Onchip portu, záleží co je na něm připojeno.

Lilly [FR]

#11 Příspěvek od Lilly [FR] »

-Takže mam dalši zkušenost v instalaci ohledem AHCI a IDE režimu a návrat s negativními důsledky
- OnChip port 4/5 nevim co je neni to nahodou slot pro hardisk v biosu?protože ten druhý HDD značky WD-Digital je SATA nebo nějaka SATA 300
- Oba myslim vime, že na těchto discích už neni zastaraly způsob připojeni /16 - Jehlicovy kabel na IDE připojeni do matične desky/ a jěšte k tomu nastavit MASTER nebo SLAVE u SATA to neexistuje

- Pokud to nebude ono, pak nevim co to může byt, ale v AHCI musim rozhodnout zda NATIVE IDE nebo volba nSATA.Ted je v AHCI ve volbe NATIVE IDE

- Upravila jsem si Windows 7 ze zálohy, všimnula jsem si, že ze zálohy neni schopna detekovat SSD-Disk a tím padem se DEFRAGMENTACE a HYBERNACE automaticky nevypína, plati to možna pro čistou instalaci, ale upozornil mě nato nastroj TOOL-SSD přimo od vyrobce INTELU

- Hodnoceni počitače se zhoršil dilči score monitoruje ze 7.2 na 7.0 něco se muselo stat :shock: :?:

- Psal jsi mi, že doporučuješ čistou instalaci, ale ja si to nemohu dovolit /Hrozna ztrata času při instalaci aplikaci, upravy vzhledu a nastaveni -2 dny/Samotni zaloha byla obnovena za 1:58 minut

- Zkusila bych risknout a v biosu AHCI přepnout mezi NATIVE IDE na nSATA?obavam se, aby se neztratil při startu zavaděci system BOOT.MGR, ale určitě nepřepnu nazpatku z AHCI na IDE, pak vim co se stane :x

- Tak si to přečti pokud si najdeš čas ja klidně počkam na tvoji odpověd

Roli
VIP
VIP

#12 Příspěvek od Roli »

Tak v OnChip portu zvol SATA.
Pokud bude vše v pořádku uvidíš v BIOSu všechny disky včetně správné velikosti i mechaniku.
Pokud bude něco špatně u všech disků neuvidíš jejich správnou velikost.

Co se týče rychlosti systému s SSD, psal jsem Ti že není dobré nahrát Windows ze zálohy,
ale raději volit čistou instalaci, pak teprve je znát výhoda SSD.
Chápu že v tom případě to není hned, ale jinak to nemá smysl.
Já to mám v noťasu na XP kde to nebyla až taková legrace nainstalovat, ale jedou jak blesk.

Lilly [FR]

#13 Příspěvek od Lilly [FR] »

Roli ahoj testovala jsem režim nastaveni AHCI.

- V AHCI režimu jsem přepla volbu IDE na nSATA a restartovala počitač hned na začatku při načteni biosu, už jsem neviděla při detekci žadny SDD - Disk jenom None a to je vše
- Co je nejhorši stratila jsem zavaděci BOOTMGR sektor, takže system nenalezl nic a nemůže mi spustit WINDOWS 7

Zpráva:BOOTMGR chybi restartujte klavesy ctrl-alt + del

- Takže jsem se můsela vratiti do biosu a uplně zrušit režim AHCI a udělat návrat do sektoru zakladni nastaveni NATIVE IDE, abych byla schopna vůbec sprovoznit OM a načist zachranny cd-ACRONIS
- Takže chyba, ale znam alespoň odpověď jakto nastavit, jestli pujdu na AHCI vice krat se, už nevracet na IDE režim v biosu nebo v AHCI provadět dalši nastaveni

- Pomůžeš mi prosim tě opravit BOOTMGR ? davala jsem windows cd a přešla do sekce opravit počitač a provedla par kroku, ale tam system nenalezl žadne chybi ve spusšteni W7
- System windows7 je na C:/ pokud jsem v biosu detekuje to na F:/ a když se zase snažim spustit windows tak BOOTMGR chybi

- Prosim tě nechce se mi zase reinstalovat W7, pak tě nebudu, už zdržovat, vim, že nejsem tady jedina co potřebuje na foru pomoc do te doby ja počkam na tebe
- Čistu instalaci W7 naplanuji, až budu doma ve franci v clichy, totižto na vánoce pojedu domu :wub:

Roli
VIP
VIP

#14 Příspěvek od Roli »

Jestliže Ti sytém nenajede přenastavením v BIOSu na hodnoty při kterých to jelo.

Pokud ani to nezabere, najdi na CD (DVD) bootmgr a jednoduše ho překopíruj na disk (C:, E:, F:) kde máš systém.

Nebo nabootuj z CD (DVD) s Windows, vyber opravu systému a pak Startup Repair, mělo by to fungovat.

Samozřejmě musí být v BIOSu jako první nastavena mechanika.

Lilly [FR]

#15 Příspěvek od Lilly [FR] »

Roli nezabrala ani jedna metoda, udělala jsem cos mi poradil, možna, že to plati při klasicke instalaci a poškozeni BOOTMGR, ale režim metody v biosu mezi AHCI a IDE se chova uplně jinak, system při startu pořad oznamuje, že mu chybi BOOTMGR.

-Něco mě napadlo, ale mam na tebe par otazek a jelikož jsem posoudila, že maš zkušenosti ohledem instalace W7 x64 na SSD-Disku, určitě mi pomůžeš spolu se mnou najit odpověď :worship:

Otazky:
-------

1 - Proč od začatku čiste instalace W7 v režimu AHCI nenajede opticka mechanika?ikdyž je v biosu nastavena jako prvni na načteni, prostě system to ignoruje běži dal a pak BOOTMGR chybi.
2 - Zabira jenom začatečni metoda v biosu NATIVE IDE pak jde opticka mechanika jako první,je to spravny postup? Začatečni nastavení Native IDE - Instal čisty W7 - A pak přepnuti IDE na AHCI?
2 - Co mam udělat při odstraneni stareho W7 na oddilu?Vymazat stary oddil a udělat novy a zformatovat nebo udělat novy oddil na SSD bez formatovani při instalaci čisteho W7
3 - Co tahle metoda instalace čisteho W7 + Aktualizace + Instalace Zvuk a Grafic.ovladaču.Pak obnova zalohy Program Files a Program Files x86.tvůj nazor mě hrozně zajima

Co očekavam:
-------------

- Zlepšení vykonu a lepši vyhodnoceni na dilči score u W7 hodnota ze 7.2 klesla na 6.9 což je malo a doufam, že to bude lepši :oops:

Můj odkaz pro tebe:
-------------------

- Psal jsi doporučeni ohledem čiste instalace W7 a ohledem formatovani, že to nedoporučuješ, ale nemam jistotu protože jsou různe druhy formatovani ve windowsu 7 nebo při instalaci W7 a připrava oddilu pro W7 tak tady bych chtěla znat tvoje doporučeni a metodu kombinace čisteho W7 + Program files obnoven ze zalohy

- Roli promin, že se takhle ptam, ale ziskavam takhle v budoucnu zkušenost a dovednost co mam při přišti instalace w7, už sama udělat, viš a věř mi instalace W7 na HDD a SDD je velice rozdilna a s tim ja ještě nemam takove zkušenosti

- Ja se to tady učim vechno od vas bez toho jsem ztracena :thumbsup: Jsou to moje poslední dotazi zkus mi na ně odpovědet za což ti budu velice vděčna a děkuji ti ještě jednou za tvoje služby a ochotu a hlavně ten čas, ktery si zabiral se mnou.Děkuji ti :worship: :wub: :115: :102:

Zamčeno