Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Bezpečnostní díry v povolených aplikacích

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
jenr
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 90
Registrován: 10 pro 2003 21:30

Bezpečnostní díry v povolených aplikacích

#1 Příspěvek od jenr »

Měl bych dotaz ohledně toho, zda má firewall nějakou šanci zabránit útoku, který by byl veden skrz bezpečnostní díru nějaké aplikace, která má povolení komunikovat s internetem?
Potřeboval bych taky manuál k nastavení Zonealarmu 10 v češtině, ten co je tady na fóru, je k starší verzi a některé věci tam chybí.Nevěděl by někdo, kde ho sehnat?
Dál mám ještě dotaz k tomu, jak ZA zobrazuje detekované zóny, měla by to být faktická nebo jen teoretická adresa výchozí brány odvozená od IP adresy přidělené síťovému adaptéru, našel mi totiž zónu s adresou 192.168.1.0 (což není adresa mojí výchozí brány) teoreticky by to mohl být počátek adres v lokální síti a druhou s adresou 192.168.46.0 což je nejspíš zase počátek adres přidělovaných připojením na DVB-S adaptéru.?
Teď ještě dotaz, mám nastavit u těchto obou zón Trusted nebo Public a na jakou úroveň mám nastavit zabezpečení u těchto dvou přístupů? Ještě by mě zajímalo, co znamená položka Emable microsoft catalog utilization ? Protože po prvním spuštění ZA neměl můj internet. prohlížeč přístup na internet, až po tom, co jsem tuhle položku odznačil restartoval PC a znovu zatrhnul, tak se spojení pro Chrome odblokovalo.?? Tím ale nechci říct, že by to mělo souviset...

Moracisko
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 34
Registrován: 23 srp 2008 20:16

Re: Bezpečnostní díry v povolených aplikacích

#2 Příspěvek od Moracisko »

Dobrý den, zkuste mrknout zde, i tady se řešilo nastavení ZA.. Jinak jsem našel manuál pouze v AJ :o

http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=3&t=97540

Zamčeno