Zdravím,
mám takový problém, který asi není virového charakteru, byl bych ale rád za nějakou konzultaci s rozumnými lidmi.
Dneska ráno, mě ke vsteku i překavpení, nenaskočí normálně windows. Zapne se PC... rozjede se... "vítejte" - trvá déle než obvykle .. najednou "připravuje se plocha" a naskočí DOČASNY PROFIL ?!?
Restart... opakuje se to... restart.. znovu. Vždycky naskočí dočasný profil.
Obnova systému. 5 dní zpět. zase naskočí dočasný profil.
Vyhledání řešení přes windows. V registrech zkontrolovat profily, přehodit koncovky .bak mezi původním a dočasným profilem..
výsledek.. nenaskočí žádný profil. Člověk se vůbec nedostane na plochu.
Obnova systému, bez výsledku.
Mám toho dost, potřebuji PC na svátky, všechyn potřebné data mám an externích discích, problém je jen s windowsem. Strčím tam instalační disk. Oprava ani přeinstalace nejde.. cosi o špatné vrzi.
Abych se vůbec dostal do windowsu, naistaluju druhý. Nechce mi vzít Produkt key z bedny počítače. Pokračuji bez klíče.
Teď jsem v novém, prázdném neregistrovaném windowsu, starý se hodil do složky Windows.old
Vytáhl jsem z ní pár dat ještě na externí disky... a nevím co dál
Buďto potřebuji nějak trvale odstranit ten starý systém
Nevím proč mi ten nový systém nebere klíč
Zajímalo by mě, co dál..

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Problém s profilem win
Moderátor: Moderátoři
Re: Problém s profilem win
Zdravím, pokud máš všechna data zálohovaná udělal bych formát HDD s odstraněním všech stávajících oddílů.
Poté instalaci nového OS (Windows)
Jelikož ti Windows špačkuje že je tam jiná verze (pravděpodobně s nainstalovaným novějším SP než je na CD),
v Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :
* DEL
* F2
* F1
* F10
záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,
otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.
Na první místo nastav CD-ROM,
na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.
Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,
pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu.
Vlož instalační CD do mechaniky a můžeš formátovat a instalovat.
Poté instalaci nového OS (Windows)
Jelikož ti Windows špačkuje že je tam jiná verze (pravděpodobně s nainstalovaným novějším SP než je na CD),
v Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :
* DEL
* F2
* F1
* F10
záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,
otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.
Na první místo nastav CD-ROM,
na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.
Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,
pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu.
Vlož instalační CD do mechaniky a můžeš formátovat a instalovat.
Budem hadat - neni na tom pocitaci nainstalovanz Eset smart security alebo Eset NOD32 antivirus, verzia 4 ?
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.
Eset na PC nebyl, avast ano.
Řešením tedy byla přeinstalace Win, a čeká mě asi další. Protože mě windows nevzal klíč. Až zpětně jsme zjistil proč. Prodejce předinstaloval na PC Win 7 Home Prem a dal na bednu PC i klíč k němu. Ale přibalil instalační CD k Win 7 Professional. Proto z CD nešel windows opravit a nová instalace nebrala klíč. Jak končí 30 denní lhůta bez klíče, budu muset urgovat prodejce ať to vyřeší.
Řešením tedy byla přeinstalace Win, a čeká mě asi další. Protože mě windows nevzal klíč. Až zpětně jsme zjistil proč. Prodejce předinstaloval na PC Win 7 Home Prem a dal na bednu PC i klíč k němu. Ale přibalil instalační CD k Win 7 Professional. Proto z CD nešel windows opravit a nová instalace nebrala klíč. Jak končí 30 denní lhůta bez klíče, budu muset urgovat prodejce ať to vyřeší.

Ještě bych měl řešení, ale na internetu nacházím rozporuplné informace o tom, zda to půjde.
Mám instalační CD k Windows 7 Home premium, z jiné sestavy. Přepokládám, že je to retail. Kdybych z toho zase přeinstaloval windows, šel by aktivovat klíčem k OEM Windows 7 home premium? Nebo se klíč liší pro OEM a retail? Nainstalován by byl win samozřejmě na stroji, kam OEM patří, ale byl by instalován z retail disku. Aktivoval by se?
Mám instalační CD k Windows 7 Home premium, z jiné sestavy. Přepokládám, že je to retail. Kdybych z toho zase přeinstaloval windows, šel by aktivovat klíčem k OEM Windows 7 home premium? Nebo se klíč liší pro OEM a retail? Nainstalován by byl win samozřejmě na stroji, kam OEM patří, ale byl by instalován z retail disku. Aktivoval by se?
OEM verze je vázána k počítači se kterým byla zakoupena.
RETAIL (krabicová) není vázána na jeden počítač, ale nemůže být instalována na dvou PC současně.
RETAIL (krabicová) není vázána na jeden počítač, ale nemůže být instalována na dvou PC současně.