Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
pripojeni k internetu
Moderátor: Moderátoři
pripojeni k internetu
Nazdarek .Chci se zeptat , mam doma stolni pocitac pripojenej k internetu klasicky prez kabel a internet normalne slape . Privezl jsem si domu notebook a kdyz kabel pripojim k nemu tak internet nejde . Je to asi v nastaveni nejak jenze privezl jsem si ho z dovoleny z francie a nemam jeste cesky windovs , tak jsem se chtel zeptat jestli by mi nekdo neporadil jak to v pc nastavit aby pripojeni slapalo . Je v tom windovs 7 . diky moc
Re: pripojeni k internetu
Zapoj kábel, otvor Ovládací panel - Centrum sietí - Nastavenia adaptére (vpravo) - a kukni na pripojenie LAN (Local Area Connection)
Čo píše? Obmedzené pripojenie alebo to vyzerá OK?
Vo Francúzsku si sa cez LAN nepripájal?
Môžeš pozreť nastavenie IP (klik pravým vlastnosti, poklepať na TCP/IP v4) a ak máš nejaké údaje od ISP tak ich tam musíš vypísať, ak nie malo by tam byť automaticky,,
pozri sa ako je to nastavené na starom PC (v XP je to veľmi podobné, až na to že sa to nachádza v Sieťových pripojeniach, zas klik pravým na LAN - vlastnosti - TCP/IPv4)
Poprípade môžeš skúsiť "windows diagnostiku" ale nedávam tomu šancu, nastavenie Ti musel proste dodať ISP
Stretol som sa aj s tým, že switche ignorujú niektoré rozsahy MAC adries ktoré sa dnes objavujú na nových sieťovkách v notebookoch a kedysi neboli bežné, a prejavuje sa to tak že pripojenie funguje (alebo sa tak tvári) ale nedostaneš sa na internet, ale to by si mal najľahšie kontaktovať ISP
Toľko myšlienok ma zavalilo že dúfam že sa to dá čítať
a ak nerozumieš francúzsky je to v ...
keli
..prečo riešiš rovnaký problém vo viacerých témach v rôznych fórach?
Čo píše? Obmedzené pripojenie alebo to vyzerá OK?
Vo Francúzsku si sa cez LAN nepripájal?
Môžeš pozreť nastavenie IP (klik pravým vlastnosti, poklepať na TCP/IP v4) a ak máš nejaké údaje od ISP tak ich tam musíš vypísať, ak nie malo by tam byť automaticky,,
pozri sa ako je to nastavené na starom PC (v XP je to veľmi podobné, až na to že sa to nachádza v Sieťových pripojeniach, zas klik pravým na LAN - vlastnosti - TCP/IPv4)
Poprípade môžeš skúsiť "windows diagnostiku" ale nedávam tomu šancu, nastavenie Ti musel proste dodať ISP
Stretol som sa aj s tým, že switche ignorujú niektoré rozsahy MAC adries ktoré sa dnes objavujú na nových sieťovkách v notebookoch a kedysi neboli bežné, a prejavuje sa to tak že pripojenie funguje (alebo sa tak tvári) ale nedostaneš sa na internet, ale to by si mal najľahšie kontaktovať ISP
Toľko myšlienok ma zavalilo že dúfam že sa to dá čítať

..prečo riešiš rovnaký problém vo viacerých témach v rôznych fórach?

No uz vim ze bych mel prepsat ip adresu a tak vsecko , ale nevim kde se to v tehlech novejch windovsech najde .... :/
. A omlouvam se za to druhe forum , jen jsem nevedel jestli jsem to nenapsal nekam kde by to nemelo bejt
Kdyztak jestli by jsi vedel kde to v tehlech sedmach najdu dal by jsi mi nejak popis jak se k tomu doberu ??
moc diky 

Tak uz to mam , je fakt ze francouzsky neumim ani slovo takze spis nahodou jsem to trefil
. Bylo to jak jsi psal ....
Jak jsem zahlid TCP/IPv4 uz to bylo dobry
takye diky moc za pomoc 

Jak jsem zahlid TCP/IPv4 uz to bylo dobry

- Pavuk29
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
no lebo bude mudry ako radio. Necital som to cele, priznam sa. Skuste nastavit pevnu IP?Budovi píše:..prečo riešiš rovnaký problém vo viacerých témach v rôznych fórach?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora,
pripadne s inymi uzivatelmi,
kontaktujte ma na ICQ alebo mailom
na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

V pripadne akutnych problemov s chodom fora,

http://www.icq.com/people/267560078/

Mám to chápať akože to funguje?
To je výhra mať francúzsky windows a nevedieť ani slovo
(aj keď ja viem tu by som bol tiež stratený... keď spomeniem na tie kraviny čo sme sa učili ako "zajac na horčici" a normálnu vetu neviem povedať...)
To je výhra mať francúzsky windows a nevedieť ani slovo

Naposledy upravil(a) Budovi dne 15 črc 2011 23:03, celkem upraveno 1 x.
Jojo funguje , ja jsem byl ztracenej ne jen proto ze neumim francouzsky , ale spis i proto ze vubec neznam ani jsem nikdy nedelal veci kolem prpojeni na net a uz vubec ne v tehlech novejch windovsech .....
takze moc moc diky za radu