Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Windows 7 nejde spustit

V tomto fóru se řeší problematika modré smrti - BSOD

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111676
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#16 Příspěvek od Rudy »

Hlavně ten systémový disk. Hláška biosu je česky:
Porucha zavádění disku, vložte systémový disk a stiskněte klávesu enter
To znamená, že bios nevidí systémový disk a tím nemůže zavést systém. V biosu bude třeba nastavit bootování ze systémového disku jako první možnost. Pokud systém nenajede ani pak, zkuste: http://www.servispckupka.cz/jak_opravit ... ystemu.php . Když se to nepodaří, budete muset zazálohovat pomocí live CD na externí úložiště, potom vložte instal CD, přepněte v biosu bootování z CD/DVD mechaniky a spusťte instalaci. Dál se řiďte pokyny na displeji.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#17 Příspěvek od dj-paja »

V biosu bude třeba nastavit bootování ze systémového disku jako první možnost..Kde to v biosu nastavim prosim je to v sekci boot nastavim CD-Rom pro butování.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111676
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#18 Příspěvek od Rudy »

Bootování ze systémového disku se nastavuje standardně jako první možnost, pokud vše funguje. Bootování z CD/DVD se nastavuje tehdy, pokud je třeba spustit PC pro např. instalaci oper. systému. Nastavuje se v sekci boot priority, některé biosy mají možnost přes klávsu (většinou >F11<) vyvolat menu, v němže se dá nastavit bootování z libovolné mechaniky pro jeden případ. Podrobněji se to popsat nedá, neboť každý bios je trochu jiný.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#19 Příspěvek od dj-paja »

Ještě se zeptám,když zapnu pc proběhne test paměti mohu zrušit esc dá se toto nějak zrušit.Nebo toto zmizí,až bude provedena nová instalace operačního systému díky.KDyžnnabíhá pc píše mne to to,ale to je asi normální že SATA RAID BIOS VERSION 5.4.03
Copyright (c)1997-2006 Sillicon image inc,inc
Press Ctrl+s or F4 to enter RAID utility
0.WDC WD6400AKS-00A7B
1.ST3120027AS
2.ASUS DRW-20B1LT
3.DRW-24D5MT
Je toto při startu normální dá se to také vypnout,či se musí něco nastavit v biosu díky.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111676
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#20 Příspěvek od Rudy »

SATA RAID BIOS VERSION 5.4.03 je informace o verzi SATA RAID. To vypnete jen tehdy, pokud RAID (zrcadlení disků) vypnete. To ale můžete jen tehdy, pokud nemáte disky v RAID. Je to hláška biosu
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#21 Příspěvek od dj-paja »

Ješte se zeptám jak zálohuji záložky v mozille firefox,Opera prohlížeč pomomocí live cd respektive,kde najdu tu zálohu pro příští spušténí záložek díky.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111676
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#22 Příspěvek od Rudy »

Pokud je nefunkční systém, zazálohujte podadresáře v userprofile:
c:\users\váš profil\appdata\roaming, c:\users\váš profil\data aplikací, c:\users\váš profil\local settings, c:\users\váš profil\appdata\local a v c:\program data
Za "váš profil" dosaďte jméno vašeho profilu.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#23 Příspěvek od dj-paja »

Zdravim,chci provést instalaci windows 7 piše toto,chybí požadovaný ovladač zařízení CD/DVD pokud používáte disketovou jednotku,jednotku CD/DVD nebo USB FLASH DISKovladače vlote je nyní.Poznámka pokud je instalační medium s\stému windows v jednotce CD/DVD,můžete je u tohoto kroku bezpečně vyjmout.Nikdy jsem žádný ovladač neinstaloval,poraďte rád bych provedl instalaci díky.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111676
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#24 Příspěvek od Rudy »

Ten nový řadič je co? Pokud vám byl vyměněn na zákl desce chip řadiče, měla by se deska chovat stejně jako před tím. Jestliže ale máte nový řadič jako vložnou kartu do slotu, mohl by svůj ovladač mít. Ten by měl být ale přiložen na nějakém vhodném médiu k hardwaru a přiložen návod, jak ho nainstalovat. Můžete windows též nainstalovat z bootovatelné flešky, kterou si vyrobíte z instal DVD pomocí programu PowerIso: https://www.stahuj.cz/multimedia/ostatni/poweriso/ . Jiná možnost není.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#25 Příspěvek od dj-paja »

Po stažení driveru na tentu řadič nemohu pokračovat v instalaci windows 7 https://www.axagon.eu/produkty/pcis-50točí se kolečko pořád do kola nepustí mne to dálna pokyn další.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#26 Příspěvek od dj-paja »

V tabulce jsem klik na zvolený ovladač,vybral systém verzi disky okazují o B oba dva opět mne to vizvalo k ovladači instalaci klkl jsem na ten samej soubor windows pacuje kolečko se točí 5 minut možnost dále nejde.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111676
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#27 Příspěvek od Rudy »

Neodpověděl jste mi na otázku, co je nový řadič (viz výše) a přiznávám se, že vám přestávám rozumět. Pokud máte řadič nový, musí především vidět disky (v biosu). Pokud je vidí, neměl by být problém s instalací. V opačném případě je třeba ho nastavit v biosu tak, aby systém disky viděl. Je-li řadič (ten nový) vložený ve slotu základní desky, měl by výrobce poskytnout nějakou podporu při jeho zapojení do PC. Tohle opravdu nemohu vědět.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#28 Příspěvek od dj-paja »

Jedná se o tento řadič,prosím nevím jak postupovat s instalací díky. https://www.axagon.eu/produkty/pcis-50

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111676
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#29 Příspěvek od Rudy »

Podle toho, co jsem o tomto řadiči četl ne internetu, by měl být detekován biosem a pokud má připojen disk, neměl by být problém s instalací OS. V biosu budete muste najít ten správný SATA port, k němuž je připojen disk, případně CD/DVD a nastavit bootování z něho na první místo. Osobní zkušenost s tím ale nemám. PC by se zkrátka měl chovat jak s org. řadičem.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#30 Příspěvek od dj-paja »

V biosu budete muste najít ten správný SATA port, k němuž je připojen disk, případně CD/DVD a nastavit bootování z něho na první místo.Rozumím tedy v biosu v menu butování dát hdd na první volbu pak dvd mechaniku.Nepomohla by v tomto případě instalace z flash disku,ale to je asi stejný problem že viz ovladač zavádění díky.

Odpovědět