Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Windows 7 nejde spustit

V tomto fóru se řeší problematika modré smrti - BSOD

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Windows 7 nejde spustit

#1 Příspěvek od dj-paja »

Zdravim,na mém počitači starém 8 let nenaběhne Windows 7 nejde spustit
Dnes po zapnutí,píše bios tuto hlášku Verifyingng DMI Pool Data....
Disk Boot Failure,insert system disk and press enter.Můžete poradit co stím,aby jse mne spustil sytém windows normálně díky.
Příčina tohoto byly zjoštěna,odešel řadič na mé nzákladní desce,HDD oba jsou tedy v pořádku.Jelikož noví řádič,který tam bude dán na základní desku nerozpozná HDD disky,budu muset přeinstalovat operační systém.Jak to udělat,abych nepříšel o data na c a na druhém HDD díky za radu.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111678
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Je to chyba startu. Vytvořte si nějaké live CD (např Hiren´s boot CD: https://www.cistepc.cz/hirens-boot-cd-navod/ ). Pomocí něho nastartujte PC a data někam zkopírujte. Pak můžete přeinstalovat PC a po reinstalu si data zkopírovat zpět. Druhá možnost je pokusit se o opravu startu: http://www.servispckupka.cz/jak_opravit ... ystemu.php .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#3 Příspěvek od dj-paja »

Ruzumím,tomu dobře po výměně nového řadiče systém disky neuvidí,jak to tedy provedu vložím disk spustím opavu windows.Potřebuji zanechat data,jak na c tak na druhym HDD jak to tedy udělat díky za radu.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111678
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#4 Příspěvek od Rudy »

V obou možnostech samozřejmě potřebujete vidět řadič CD mechaniky. Při druhé možnosti, pokud se vám podaří systém opravit, nepotřebujete se obávat ztráty dat. V žádosti hovoříte jen o řadiči HDD.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#5 Příspěvek od dj-paja »

Pokud tedy odešel řadič na zakldní desce který dříve nedetekoval oba HDD v pc teď bude vyměněn za nový.Tak stačí tedy,provést obnovu systému přes nouzový režim,abych mohl data Z HDD kde je systém a z druhého HDD překopírovat na Jíný HDD díky.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111678
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#6 Příspěvek od Rudy »

Oprava startu není totéž, co obnova systému. Tu můžete udělat jen tehdy, pokud spustíte nouz. režim a pokud máte body obnovy.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#7 Příspěvek od dj-paja »

Tak prosím,napište postup pokud bude provedena výměna řadiče,který odešel na základní desce jak mám postupovat při záloze dat na obou HDD to jest C a druhý HDD díky.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111678
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#8 Příspěvek od Rudy »

Při opravě startu nemusíte data zálohovat. Zálohu dat už jsem tu popsal výše:
Rudy píše:Vytvořte si nějaké live CD (např Hiren´s boot CD: https://www.cistepc.cz/hirens-boot-cd-navod/ ). Pomocí něho nastartujte PC a data někam zkopírujte.
Jen dodám, že HBCD má v sobě tzv. MiniXP (okleštěná verze winXP), kde je možné kopírovat v jeho grafickém prostředí.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#9 Příspěvek od dj-paja »

Chci se zeptat,zda tento problém vyřeší tato dekodovací stanice a bude možné normálně překopírovat soubory?
https://www.czc.cz/i-tec-usb-3-0-dokova ... 20/produkt

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111678
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#10 Příspěvek od Rudy »

Měla by, musíte ale použít zmíněné live CD. Co oprava startu, tu jste nezkoušel?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#11 Příspěvek od dj-paja »

poradí mne někdo byl vyměněn řadič nový potřebuji data s obou HDD windows mne stále nabíhá jen do biosu s touto hláškou
Press control+s or F4 to enter RAID utility
0 wdc 596 gb
1 sta 111gb
2 asus drw
3.drw
Je potřeba něco nastavit v biosu potřebuji se dostat na tyto zmíně dva HDD a data skopírovat díky,lépé rozchodit windows půjde to.

Uživatelský avatar
JaRon
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 13805
Registrován: 29 bře 2005 13:39
Bydliště: BB-SK

Re: Windows 7 nejde spustit

#12 Příspěvek od JaRon »

data z diskov by si mohol zachranit pomocou podobnej krabicky https://www.alza.sk/axago-ee35-xa3-aline-d1775025.htm
v rozchodenie Win velmi neverim :(
https://www.alza.sk/axago-ee35-xa3-aline-d1775025.htm
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |Avenger |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#13 Příspěvek od dj-paja »

Zdravim,vzhledem k tomu,že windows nabíhá pouze do biusu,jsem nucen přeinstalovat operační systém.Pokud zálohuji data na C viz jeden HDD přel live CD.Zůstanou mne data,na druhém HDD či musím zálohovat těž než provedu instalaci systému,nerad bych o data příšel díky.Jen podotknu,vše souvisí s výměnou nového řadiče,jelokož zstarý odešel nu.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 111678
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 nejde spustit

#14 Příspěvek od Rudy »

Jen faktická poznámka: Wíndows nemůže nabíhat do biosu, neboť bios není jeho součástí. Bios je nahrán do čipu, umístěného na základní desce.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

dj-paja
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 úno 2012 12:30

Re: Windows 7 nejde spustit

#15 Příspěvek od dj-paja »

Hláška je stále Verifyingng DMI Pool Data....
Disk Boot Failure,insert system disk and press enter respektive chyba startu myslel jsem,že vindovs opravim,ale nejde to.Pokud je nový řadič,ptám se proto stačí zálohovat pomocí live CD jeden HDD kde je operacní systém viz data.Druhý HDD není potřeba,nebo je také nutné provést zálohu dát,než bude provedena reinstalace vindows díky.

Odpovědět