Právě je 18 srp 2019 23:30

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 07 úno 2019 21:02 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 109244
Bydliště: Plzeň
Hlavně ten systémový disk. Hláška biosu je česky:

Citace:
Porucha zavádění disku, vložte systémový disk a stiskněte klávesu enter


To znamená, že bios nevidí systémový disk a tím nemůže zavést systém. V biosu bude třeba nastavit bootování ze systémového disku jako první možnost. Pokud systém nenajede ani pak, zkuste: http://www.servispckupka.cz/jak_opravit ... ystemu.php . Když se to nepodaří, budete muset zazálohovat pomocí live CD na externí úložiště, potom vložte instal CD, přepněte v biosu bootování z CD/DVD mechaniky a spusťte instalaci. Dál se řiďte pokyny na displeji.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 07 úno 2019 22:43 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 16 úno 2012 12:30
Příspěvky: 194
V biosu bude třeba nastavit bootování ze systémového disku jako první možnost..Kde to v biosu nastavim prosim je to v sekci boot nastavim CD-Rom pro butování.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 08 úno 2019 15:06 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 109244
Bydliště: Plzeň
Bootování ze systémového disku se nastavuje standardně jako první možnost, pokud vše funguje. Bootování z CD/DVD se nastavuje tehdy, pokud je třeba spustit PC pro např. instalaci oper. systému. Nastavuje se v sekci boot priority, některé biosy mají možnost přes klávsu (většinou >F11<) vyvolat menu, v němže se dá nastavit bootování z libovolné mechaniky pro jeden případ. Podrobněji se to popsat nedá, neboť každý bios je trochu jiný.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 08 úno 2019 18:57 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 16 úno 2012 12:30
Příspěvky: 194
Ještě se zeptám,když zapnu pc proběhne test paměti mohu zrušit esc dá se toto nějak zrušit.Nebo toto zmizí,až bude provedena nová instalace operačního systému díky.KDyžnnabíhá pc píše mne to to,ale to je asi normální že SATA RAID BIOS VERSION 5.4.03
Copyright (c)1997-2006 Sillicon image inc,inc
Press Ctrl+s or F4 to enter RAID utility
0.WDC WD6400AKS-00A7B
1.ST3120027AS
2.ASUS DRW-20B1LT
3.DRW-24D5MT
Je toto při startu normální dá se to také vypnout,či se musí něco nastavit v biosu díky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 08 úno 2019 19:01 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 109244
Bydliště: Plzeň
SATA RAID BIOS VERSION 5.4.03 je informace o verzi SATA RAID. To vypnete jen tehdy, pokud RAID (zrcadlení disků) vypnete. To ale můžete jen tehdy, pokud nemáte disky v RAID. Je to hláška biosu

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 11 úno 2019 00:01 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 16 úno 2012 12:30
Příspěvky: 194
Ješte se zeptám jak zálohuji záložky v mozille firefox,Opera prohlížeč pomomocí live cd respektive,kde najdu tu zálohu pro příští spušténí záložek díky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 11 úno 2019 10:43 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 109244
Bydliště: Plzeň
Pokud je nefunkční systém, zazálohujte podadresáře v userprofile:

Citace:
c:\users\váš profil\appdata\roaming, c:\users\váš profil\data aplikací, c:\users\váš profil\local settings, c:\users\váš profil\appdata\local a v c:\program data


Za "váš profil" dosaďte jméno vašeho profilu.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 11 úno 2019 14:52 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 16 úno 2012 12:30
Příspěvky: 194
Zdravim,chci provést instalaci windows 7 piše toto,chybí požadovaný ovladač zařízení CD/DVD pokud používáte disketovou jednotku,jednotku CD/DVD nebo USB FLASH DISKovladače vlote je nyní.Poznámka pokud je instalační medium s\stému windows v jednotce CD/DVD,můžete je u tohoto kroku bezpečně vyjmout.Nikdy jsem žádný ovladač neinstaloval,poraďte rád bych provedl instalaci díky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 11 úno 2019 15:05 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 109244
Bydliště: Plzeň
Ten nový řadič je co? Pokud vám byl vyměněn na zákl desce chip řadiče, měla by se deska chovat stejně jako před tím. Jestliže ale máte nový řadič jako vložnou kartu do slotu, mohl by svůj ovladač mít. Ten by měl být ale přiložen na nějakém vhodném médiu k hardwaru a přiložen návod, jak ho nainstalovat. Můžete windows též nainstalovat z bootovatelné flešky, kterou si vyrobíte z instal DVD pomocí programu PowerIso: https://www.stahuj.cz/multimedia/ostatni/poweriso/ . Jiná možnost není.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 11 úno 2019 18:35 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 16 úno 2012 12:30
Příspěvky: 194
Po stažení driveru na tentu řadič nemohu pokračovat v instalaci windows 7 https://www.axagon.eu/produkty/pcis-50točí se kolečko pořád do kola nepustí mne to dálna pokyn další.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 11 úno 2019 18:56 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 16 úno 2012 12:30
Příspěvky: 194
V tabulce jsem klik na zvolený ovladač,vybral systém verzi disky okazují o B oba dva opět mne to vizvalo k ovladači instalaci klkl jsem na ten samej soubor windows pacuje kolečko se točí 5 minut možnost dále nejde.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 11 úno 2019 19:03 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 109244
Bydliště: Plzeň
Neodpověděl jste mi na otázku, co je nový řadič (viz výše) a přiznávám se, že vám přestávám rozumět. Pokud máte řadič nový, musí především vidět disky (v biosu). Pokud je vidí, neměl by být problém s instalací. V opačném případě je třeba ho nastavit v biosu tak, aby systém disky viděl. Je-li řadič (ten nový) vložený ve slotu základní desky, měl by výrobce poskytnout nějakou podporu při jeho zapojení do PC. Tohle opravdu nemohu vědět.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 11 úno 2019 19:28 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 16 úno 2012 12:30
Příspěvky: 194
Jedná se o tento řadič,prosím nevím jak postupovat s instalací díky. https://www.axagon.eu/produkty/pcis-50


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 11 úno 2019 20:05 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 109244
Bydliště: Plzeň
Podle toho, co jsem o tomto řadiči četl ne internetu, by měl být detekován biosem a pokud má připojen disk, neměl by být problém s instalací OS. V biosu budete muste najít ten správný SATA port, k němuž je připojen disk, případně CD/DVD a nastavit bootování z něho na první místo. Osobní zkušenost s tím ale nemám. PC by se zkrátka měl chovat jak s org. řadičem.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7 nejde spustit
PříspěvekNapsal: 11 úno 2019 20:32 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 16 úno 2012 12:30
Příspěvky: 194
V biosu budete muste najít ten správný SATA port, k němuž je připojen disk, případně CD/DVD a nastavit bootování z něho na první místo.Rozumím tedy v biosu v menu butování dát hdd na první volbu pak dvd mechaniku.Nepomohla by v tomto případě instalace z flash disku,ale to je asi stejný problem že viz ovladač zavádění díky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Přispějete na provoz fóra?