Právě je 18 črc 2019 23:26

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Notebook Asus X550VB - ovladače W10
PříspěvekNapsal: 02 kvě 2019 10:45 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 21 zář 2010 16:37
Příspěvky: 200
Zdravím vás!
Manželka má delší dobu tento NTB. Po automatickém přechodu k W10, který odklikla a neřešila, jsem už několikrát řešil problémy s tím spojené. Jenže ona prostě W10 chce. Připadají ji nějak lepší nebo co... asi díky několika funkcím.

Poslední aktualizace na 1809 opět provedla paseku - prý se jí zdá barva monitoru nějaká jiná... je možné, že tam existují nějaká nastavené na "téma" a obrazovka mění barvu? Já to tedy nezpozoroval, ale mám horší zrak a ten její NTB mám jednou za měsíc na kontrolu a čištění. Je někde nastevení barev jako třeba ve foťáku? "Warm" a podobné...
No a horší věc je, že jí prostě nefunguje DVDrom. Ten potřebuje na různé programy. Podle různých rad na webech jsem např. Reinstaloval ATK ovladače - přímo z webu výrobce a na W10. Různě jsem zkoušel vypnout, dohledat ve správci a podobné. Nakonec jsem ve správci dvdromku našel a podle Win kontroly ovladačů je aktuální. Nicméně se mi ve složce počítače nezobrazí a dvd jen vrčí a ztichne.
Jednou ze 4 restartů a vypnutí-zapnutí se mi dvd zobrazilo i ve složce "tento počítač" - ale zase tam není.
Zkusil jsem alternativní ovladače přes DRP.RU - modrá smrt a " kod zastaveni:DPC WATCHDOG VIOLATION" - asi se tam stahovaly i jiné ovladače-nežádoucí....

Máte někdo nápad, jak obejít řešení navrhované servisem ASUS?

"Vážený zákazníku,
Omlouvám se, ale problém může být určitě v tom, že tento notebook nemá oficiální podporu pro Windows 10 a tím pádem Vám ASUS nedokáže zaručit správnou verzi s tímto operačním systémem. Vzhledem k těmto okolnostem Vám nejsme schopni poskytnout postup řešení problému a jediným 100% řešením bude návrat k podporovanému systému Windows 8 nebo 7."


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 02 kvě 2019 15:43 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108986
Bydliště: Plzeň
Zdravím!
NB podporu W10 má přímo od ASUSu: https://www.asus.com/Laptops/X550VB/HelpDesk_Download/ . Je třeba na webu zvolit verzi oper. systému.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 02 kvě 2019 16:32 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 21 zář 2010 16:37
Příspěvky: 200
Přesně to jsem stahoval a reinstaloval ... Bez výsledku. Tak jsem psal na jejich podporu a odpověď jsem dostal takovou..... Z webu to sice je na W10, ale nepomohlo.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 02 kvě 2019 17:05 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108986
Bydliště: Plzeň
Zkoušel jste také upgrade biosu? To lze samozřejmě provést jen tehdy, pokud máte starší verzi biosu, než je uvedeno v upgrade.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 02 kvě 2019 19:37 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 21 zář 2010 16:37
Příspěvky: 200
ano - oficiální verze je 217 - napsalo mi to, že mám novější než chci instalovat...
Zkusím ještě projet "Driver booster 5 PRO" - našel jsem dvd z CHIPu ...
Ale stejně si myslím, že je jenom něco blbě nastaveno. Ve správci zařízení je ovladač i HW ve skrytých...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 02 kvě 2019 20:04 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108986
Bydliště: Plzeň
Jedinou možnost vidím v odebrání (odinstalování) DVD mechaniky a restart PC. Při novém startu bude ovladač znovu načten. V případě, že tam byla nějaká chyba, může to nové načtení napravit. Ovladač se načítá v tomto případě jen ze systému. Jinou možnost nevidím.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 03 kvě 2019 06:46 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 21 zář 2010 16:37
Příspěvky: 200
zobrazil jsem "skrytá zařízení", našel DVD, odebral.
Restart - nic - není ani ono zařízení.
Vypnul jsem to .... onen booster driver co má něco najít našel jen starší ovladače jiných HW.

Už počítám s externí DVD... :(


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 03 kvě 2019 09:52 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108986
Bydliště: Plzeň
Možná nic jiného nezbude. Tohle mi připadá na problém s tou mechaniku a zřejmě by se projevil i na jiných verzích systému.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2019 08:57 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 21 zář 2010 16:37
Příspěvky: 200
Hlava mi to nebere.
Dal jsem návrat k verzi 1803 - dvd byla ve skrytých ovladačích. Nějak "odkrýt" se mi nedařilo. Odinstaloval jsem ovladače - po restartu už nebylo nic.... - Předpokládám, že ta dvdromka je k.o., systém ji nevidí, ale znal ovladač (proto bylo ve skrytých). Po odinstalaci tedy už není nic.....
Mrknu na náhradní díly v Číně, jinak to je externí řešení a krabička na cesty navíc :(


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2019 10:25 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108986
Bydliště: Plzeň
Jj. To opravdu vypadá na hardwarový problém. Mám zkušenost, že i neorigo mechaniky fungují. Jen nevím, jestli to platí obecmě.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2019 13:43 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 21 zář 2010 16:37
Příspěvky: 200
Po výměně HW jede vše bez potíží :lol:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2019 15:19 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108986
Bydliště: Plzeň
Tak to jsem rád. :-)

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 30 kvě 2019 13:46 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 21 zář 2010 16:37
Příspěvky: 200
Možná jsem někde něco zmáčkl... možná je chyba jinde.
Ale po výměně HW jsem rovnou provedl aktualizaci OS na verzi 1903.

Nyní při zavření NTB, kdy nastaveno je "režim spánku" - do spánku to nejde, je puštěný a navíc se otevřou různé 2-4 programy. Takže např. při zavření a otevření NTB se mi objeví Acrobat reader, nastavení, dokument dva roky starý....

Kdybych blbě zapojil NTB při demontáži, nemyslím, že by se otevíraly jiné programy místo režimu spánku....


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 30 kvě 2019 15:22 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108986
Bydliště: Plzeň
To jsem ještě neviděl. Zkuste obnovu systému k datu, kdy korketně fungoval.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 30 kvě 2019 16:16 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 21 zář 2010 16:37
Příspěvky: 200
Zpět to nejde - jsem idiot - po upgr. (cca. 4 - 6 hodin času přes wifi) jsem v nadšení vyčistil relativně malý disk vč. předchozích bodů obnovy.
Poslední záloha systému je tak půl roku stará.

Spíš se snažím přijít na důvod, proč se to asi děje... - dokáže HW chyba nebo chybný káblík změnit SW nastavení? Při klasickém uspání jde vše ok - probuzení ok. Vyloženě se to děje, když se zavře monitor NTB - místo uspání tam skáčou programy - jako by se mačkaly nějaké horké klávesy....

Proč se ale otevře tabulka xls něčeho, co není na ploše ani v posledních dokumentech.. něco, co je snad rok staré a je uloženo hluboko ve složkách bez zástupce..... :shock:
Zatím vše ostatní funguje...
Spíš se bojím, jestli neodešla DVD jednotka kvůli vadě na desce - resp. jestli nepoškodila desku a ta se teď chová jinak, nepozná zavřený NTB.......


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Přispějete na provoz fóra?