Právě je 18 črc 2019 19:41

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 26 črc 2018 17:48 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 26 črc 2018 17:33
Příspěvky: 4
Zdravím, moc nepředpokládám, že by někdo dokázal vyřešit můj první problém, ale minimálně na ten BIOS jsem zvědavý.
Včera jsem notebook klasicky vypnul. Dnes bohužel naskočila nemilá zpráva a to "BootDevice not found"...
Celá zpráva zní:
BootDevice not found
Please install an operating system on YouTube hard disk.
Hard disk - (3F0)
F2 System diagnostics
Fot more information, please visit: http://www.hp.com\go\techcenter\startup

Nabízí mi to system diagnostics, ale nic v něm nebylo úspěšné. Zkoušel jsem z HP techcentra vyslídit nějaké řešení a také nebylo úspěšné. (Zkoušel jsem reset BIOSu, vyndat a zpátky vložit HDD).
Obávám se, že HDD toho měl plné zuby, ale nechci vyloučit, že za to může snad základní deska, protože když se chci dostat do BIOSu pomocí tlačítek (F10, F9 pro boot atd) tak mě to hodí zpátky do system diagnostics. To stejné se stane i bez HDD vloženého. :x notebook mám HP ProBook 4530s, Windows 10


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 26 črc 2018 18:06 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108983
Bydliště: Plzeň
Zdravím!
Opět těžká rada. BootDevice not found znamená, že bios nenajde bootovatelný disk. Pokud se nedostanete do biosu, nelze s tím nic dělat. Jste si jist, že přes >F10< je vstup do biosu? U NB to většinou bývá >F2<, nebo zvláštní tlačítko přístupné pomocí jehly (např. Lenovo).

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 26 črc 2018 18:34 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 26 črc 2018 17:33
Příspěvky: 4
Jsem si jistý, jelikož po vyvolání startupu po stisknutí tlačítka ESC mi to nabízí možnost F9 - boot, F10 - BIOS

Nemůžete aspoň odhadnout, jestli je teda chyba v HDD, v základní desce nebo v něčem jiném?
Jinak děkuji za odpověď, jsem celkem zklamaný, že vlastně nevím co dokoupit.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 26 črc 2018 19:13 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108983
Bydliště: Plzeň
Největší podezření mám na HDD. Problém ale může být i v jeho řadiči (součást základní desky). Doporučuji si disk někde na zkoušku vypůjčit a zkusit, jesli ten jiný bios načte. Stejně můžete vyzkoušet ten váš v jiném NB. Systém sice nenastartuje (pokud je novější, než WinVista), ale bios by ho měl načíst.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 26 črc 2018 19:33 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 26 črc 2018 17:33
Příspěvky: 4
No zkusil jsem to dát do druhého notebooku a vyhodilo mi to toto:
Reboot and select proper boot device
or insert boot media in selected boot device and press a key

I po úpravě v boot orderu, ale nejsem si jistý, jestli to je kompatibilní (konektory sedly, tak asi jo) a taky nevím jestli mi může BIOS vypsat připojené periférie.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 26 črc 2018 20:06 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108983
Bydliště: Plzeň
Podstatné je, jestli disk vidí bios. Sdělení bylo: Restartujte a vyberte správné zaváděcí zařízení. Takže vlastně nevím, zda disk bios detekoval. Kompatibilní bude určitě. Bios vám vypíše jen ty jednotky, které jsou připojeny přes SATA porty. Pokud máte bootovatelnou flešku, objeví se ve výpisu bootovatelných jednotek.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 26 črc 2018 20:59 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 26 črc 2018 17:33
Příspěvky: 4
Ano správně jste mě navedl, stačilo vyměnit HDD a už to jede i bootování jede :D takže HDD je bohužel kaput
Děkuji mnohokrát


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 26 črc 2018 21:04 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108983
Bydliště: Plzeň
Teď je to jasné. :) Nemáte zač!

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot]


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Přispějete na provoz fóra?