Právě je 19 lis 2018 15:47

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Klonování disku s OS
PříspěvekNapsal: 22 čer 2017 20:28 
Offline
3. Stupeň Varování

Registrován: 03 bře 2007 15:49
Příspěvky: 133
Ahoj,
snažím se naklonovat SSD s win10 na nové. Původní je 120gb a nový 250gb, problém je, že když to dělám externě přes Icy Box (umí to klonovat nebo připojovat disky) naklonuje se z původního jen ten původní oddíl a nový disk se tváří jako původní 120gb.
Jde nějak jednodušše rozšířit disk na původních 250gb, nebo to naklonovat jinak přes nějaký program?

Teď to vypadá tak:
http://imgur.com/a/Eif5e

Díky

_________________
Asus X99 Deluxe | Intel i7 5960X | Nvidia Gtx1080Ti | 64gb Crucial | http://89vision.cz


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Klonování disku s OS
PříspěvekNapsal: 26 čer 2017 17:43 
Offline
Návštěvník
Návštěvník
Uživatelský avatar

Registrován: 18 dub 2009 08:08
Příspěvky: 10
Bydliště: kousek pod Sněžníkem
Ahoj,
Když potřebuju trochu zahrkat s oddíly na disku, používám MiniTool Partition Wizzard Home Edition. Stáhnout se dá tady: http://www.partitionwizard.com/download.html
Hovoří sice po anglicku (aspoň verze 8.1 a 9.1, které používám nejčastěji), ale grafické rozhraní je na použití vcelku přívětivé.
V tvém případě bych nejdřív zvolil "Move/resize" - tady přesunutí oddílu o velikosti 450MB na konec disku. Stačí pravým myšítkem kliknout na oddíl, zvolit "Move/resize" a v nově otevřeném okně chytnout oddíl levým myšítkem a posunout na konec.
Potom by měl jít oddíl se systémem pomocí stejné volby zvětšit na celé prázdné místo - stačí lapnout černou šipku na konci oddílu a posunout doprava - viz obrázek:
Příloha:
Resize.jpg
Resize.jpg [ 39.38 KiB | Zobrazeno 726 krát ]

Pokud budeš provádět změny oddílů na aktuálně běžícím systému, pravděpodobně po tobě bude chtít program restart, poté nabootuje do vlastního prostředí a provede požadované operace. Z tohoto důvodu dělám podobné darebnosti na jiném kompu (nejlépe na svém, kde mám šuplík na 2,5 i 3,5" HDD).
Samozřejmě, základem je mít aktuální zálohu stávajícího systému pro případ, že by se něco nepovedlo. Ale pokud máš i původní 120GB disk a ještě jsi ho nesmazal, tak není problém.
Prográmků na práci s diskovými oddíly je povícero, ale já tenhle používám už celkem dlouho a zatím mě nezklamal. Umí i klonování disků, ale podmínkou je, že jsou oba disky připojeny současně.

Hodně zdaru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Přispějete na provoz fóra?
>