Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Kolize IP adres na routeru/PC

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
KaLaXeL
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 60
Registrován: 10 dub 2014 18:33

Kolize IP adres na routeru/PC

#1 Příspěvek od KaLaXeL »

Dobrý den,

Nedávno jsme si koupil router ASUS, který nemá ovladače ale router se nastavuje při prvním zapnutí po otevření prohlížeče internetu. Bohužel mi to nešlo.. Při zapnutí sem se do nastavení dostal ale po chvíli tápání sem nastavil na routeru stejnou IP jako pc.. Vyskočilo mi okno, které mě informovalo, že mám dát vědět správci sítě, že doslo ke kolizi IP adres a do nastavení routeru se už nedostanu. Děkuji

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 112727
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolize IP adres na routeru/PC

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Je logické, že 2 zařízení na jedné síti, nemohou mít stejnou IP. IP rozlišuje adresování dat. Proto se vám objevila ta hláška.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

KaLaXeL
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 60
Registrován: 10 dub 2014 18:33

Re: Kolize IP adres na routeru/PC

#3 Příspěvek od KaLaXeL »

No a nedá se IP routeru změnit někde jinde? Takhle mi nefunguje totiž.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 112727
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolize IP adres na routeru/PC

#4 Příspěvek od Rudy »

Pokud máte na síti povolenu automatiku DHCP, mělo by to chodit bez nastavování (IP bude načtena automaticky). Jinak každé zařízení musí mít svou, pevně přidělenou IP, která nesmí být stejná. Každý router má trochu jiné menu nastavení, takže se budete muset řídit návodem, nebo si to vygooglovat.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Uživatelský avatar
Pavuk29
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 6914
Registrován: 31 říj 2003 08:26
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolize IP adres na routeru/PC

#5 Příspěvek od Pavuk29 »

Mozno keby zmenil IP pocitaca, tak sa na router dostane a moze ho nakonfigurovat korektne :?:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 112727
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolize IP adres na routeru/PC

#6 Příspěvek od Rudy »

Pavuk29 píše:Mozno keby zmenil IP pocitaca, tak sa na router dostane a moze ho nakonfigurovat korektne :?:
Možná. Já ale ani nevím, jestli má automatiku DHCP, nebo ne.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Uživatelský avatar
Pavuk29
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 6914
Registrován: 31 říj 2003 08:26
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolize IP adres na routeru/PC

#7 Příspěvek od Pavuk29 »

Rudy píše:
Pavuk29 píše:Mozno keby zmenil IP pocitaca, tak sa na router dostane a moze ho nakonfigurovat korektne :?:
Možná. Já ale ani nevím, jestli má automatiku DHCP, nebo ne.
V lepsom pripade ma, v horsom ho resetne :D Vsak defaultne to ma vacsina routerov zapnute, lebo sa predpoklada, ze uzivatelia aj tak nevedia co je to :D
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra
Příspěvky: 1094
Registrován: 05 srp 2006 16:23
Bydliště: U Safari

Re: Kolize IP adres na routeru/PC

#8 Příspěvek od Čarls »

Máte Asus wirelessRouter RT-N10E?
Pokud ano napište sem snad to dáme do hromady
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA

Odpovědět