Právě je 17 zář 2019 02:25

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Acer TravelMate 5760G maximum RAM
PříspěvekNapsal: 10 zář 2019 01:17 
Offline
Návštěvník
Návštěvník
Uživatelský avatar

Registrován: 30 pro 2006 16:27
Příspěvky: 150
Bydliště: Slovensko
Čaute :bye:, rozhodol som sa zväčšiť RAM na notebooku ale keďže by to bolo pre mňa zložité rozobrať tak som ho dal do servisu. Momentálne je notebook v servise a v pondelok mi volali že maximálne sa dá na 8GB.
Ešte keď sa notebook kúpil v roku 2012 tak mi v servis predajne vylepšil na 8GB ale potom po 2 rokoch sa jeden modul pokazil tak to ostalo na 4GB.

Je tam 1ks DDR3 1333MHz značky Nanya
Povedal som že chcem KIT aby šli v dual channeli a pán povedal že aj tak dobre že stačí jedna a že to pôjde v dual channeli, hmm.

:???: Chcem sa vás spýtať či myslíte že môže byť chyba v manuáli alebo či spolu s ním nerobili manuál aj pre iný notebook a sú tam chybičky. Keďže na str. 15 uvádza upgradable to 8 GB
Na str. 39 veľkosť pamäte na slot 4GB a veľkosť pamäte na slot 8GB a spolu 16GB.
Na str. 40 je tabuľka kombinácií RAM modulov a je tam slot#1 8192MB a slot#2 8192MB a súčet 16384MB

Acer TravelMate 5760G manual RAM
https://www.manualslib.com/manual/23275 ... 5&term=ram (str. 15)
https://www.manualslib.com/manual/23275 ... erm=memory (str. 39)
https://www.manualslib.com/manual/23275 ... erm=memory (str. 40) tabuľka
http://www.swsd.sk/img.asp?attid=431721 další manuál

str. 15
Memory
Dual-channel DDR3 SDRAM support:
Up to 4 GB of DDR3 system memory, upgradable to 8 GB using two soDIMM modules
(for 64-bit OS)
Up to 2 GB of DDR3 system memory, upgradable to 4 GB using two soDIMM modules
(for 32-bit OS)

str. 39
System memory
Memory controller: Built in at CPU
Memory size: DDRIII 1333 1GB, 2GB, 4GB
DIMM socket number: 2
Supports memory size per socket 8GB
Supports maximum memory size: Total 16GB
Supports DIMM type: SODIMM
Supports DIMM Speed: DDRIII
Supports DIMM voltage: 1.5V
Supports DIMM package 20 4-pins DDR3-SODIMM

str. 40
Memory Combinations (continued) (pokračovanie z predošlej strany)
Slot 1 (MB) 8192, Slot 2 (MB) 8192, Total Memory (MB) 16384

Acer TravelMate 5760G manual CPU
A zrejme je chyba aj pri procesoroch keďže na str. 15 uvádza 4 procesory a na str. 38 v tabuľke 5 procesorov, kde pribudne Intel Core i7-2620M.
str. 15
Intel Core i5-2410M @ 2.30GHz (3168b)
Intel Core i5-2450M @ 2.50GHz (3402b)
Intel Core i5-2520M @ 2.50GHz (3593b)
Intel Core i3-2310M @ 2.10GHz (2432b)

str. 38
tabuľka procesorov
Intel Core i3-2310M @ 2.10GHz (2432b) Socket: BGA1023
Intel Core i5-2410M @ 2.30GHz (3168b) Socket: FCBGA1023, PPG
Intel Core i5-2450M @ 2.50GHz (3402b) Socket: BGA1023
Intel Core i5-2520M @ 2.50GHz (3593b) Socket: PGA988B
Intel Core i7-2620M @ 2.70GHz (3840b) Socket: BGA1023

Údaje o bodoch a sockete som pridal ja zo stránky cpubenchmark.net a všetky majú TDP 35W.
:???: Zaujímalo by ma či je možné vylepšiť procesor na Intel Core i7-2620M @ 2.70GHz. Nebola by to síce veľká zmena zo súčasného Intel Core i5-2410M @ 2.30GHz

Ale zrejme je pravda to čo uvádza stránka userbenchmark.com
max RAM 2x4GB, naj CPU Intel Core i5-2520M, naj GPU GeForce GT 540M (649b) a GeForce GT 620M (574b)

_________________
Antivírusový program zdarma Avast :glasses: (aj pre mobil)
Pre pohodlné prehliadanie webu použite Google Chrome (Opera pre mobil)
Pre jednoduché vyčistenie systému použite CCleaner (1Tap Cleaner pre mobil)
Aktualizácia programov v PC pomocou FileHippo update checker
Vynikajúci program na údržbu PC na 15 dní zdarma TuneUp Utilities (CZ)
Počítač: MS Windows XP 32-bit, AMD Athlon 64 Processor 3200+ @ 2 GHz, 4 GB RAM, ASUS EAH6670 Series, 1 GB
Notebook: MS Windows 7 Professional 64-bit, Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz, Turbo boost až 2.90GHz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 3000 & nVIDIA GeForce GT 540M Cuda, 1 GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Acer TravelMate 5760G maximum RAM
PříspěvekNapsal: 10 zář 2019 09:08 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 109440
Bydliště: Plzeň
Zdravím!
Maximum RAM je 8GB: https://notebooky.heureka.cz/acer-trave ... ecifikace/. Druhou část otázky neumíme zodpovědět, musel byste požádat tech. podporu ACERu. Našel jsem tento článek: https://www.zive.cz/poradna/acer-travel ... tanswers=1 a docela mu věřím. Chlazení u NB je vypočítané tzv. "na doraz" a tak se obávám že něco pravdy bude na tom, že by se neuchladil, i kdyby NB tento typ procesoru podporoval.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Acer TravelMate 5760G maximum RAM
PříspěvekNapsal: 10 zář 2019 13:35 
Offline
Návštěvník
Návštěvník
Uživatelský avatar

Registrován: 30 pro 2006 16:27
Příspěvky: 150
Bydliště: Slovensko
Dakujem za odpoved. :fez: :happy:
Dolezite su RAM, procesor ma napadlo popritom.

Predtym ako som dal do servisu som rozmyslal ci sa pri tom uz neoplati precistit chladic alebo aj prepastovat procesor. Ale na internete som nasiel ze pokial sa neprehrieva tak je to v poriadku.
A notebook som pouzival len doma a nie na nejakej deke alebo tak. Ale jasne ze za 7 rokov moze byt zaneseny.

Zo servisu povedali ze sa prehrieva ci vycistia aj chladic. Ale nakoniec povedal ze to bude v cene. Velmi som na nom nehral hry ale je mozne ze pri hrani hry mohla stupnut teplota procesora na cervenu hodnotu (cez program Speccy).

:all_coholic: tak sa tesim na 8GB RAM

_________________
Antivírusový program zdarma Avast :glasses: (aj pre mobil)
Pre pohodlné prehliadanie webu použite Google Chrome (Opera pre mobil)
Pre jednoduché vyčistenie systému použite CCleaner (1Tap Cleaner pre mobil)
Aktualizácia programov v PC pomocou FileHippo update checker
Vynikajúci program na údržbu PC na 15 dní zdarma TuneUp Utilities (CZ)
Počítač: MS Windows XP 32-bit, AMD Athlon 64 Processor 3200+ @ 2 GHz, 4 GB RAM, ASUS EAH6670 Series, 1 GB
Notebook: MS Windows 7 Professional 64-bit, Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz, Turbo boost až 2.90GHz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 3000 & nVIDIA GeForce GT 540M Cuda, 1 GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Acer TravelMate 5760G maximum RAM
PříspěvekNapsal: 10 zář 2019 16:13 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 109440
Bydliště: Plzeň
OK. Nainstalujte si HWMonitor: https://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni ... hwmonitor/ , spusťte a dovíte se nejen teploty, ale i další hodnoty týkající se hw.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Acer TravelMate 5760G maximum RAM
PříspěvekNapsal: 11 zář 2019 14:18 
Offline
Návštěvník
Návštěvník
Uživatelský avatar

Registrován: 30 pro 2006 16:27
Příspěvky: 150
Bydliště: Slovensko
:bye: Dnes som bol pre notebook v servise :) :meutral:
Pýtal som sa že teda 8 GB je max a povedal som že tam bola jedna RAM značky Nanya. Predavač povedal že to je jedno že aj keď iný takt tak sa zníži na ten z menšej. Ale nepočítal som s tým že mi tam dali RAM s inou frekvenciou.

Pozrel som sa cez program CPU-Z a Speccy a druhú RAM mi pridali značky Corsair o frekvencii 1066MHz

Příloha:
Poznámka: 1ks Nanya PC3-10700 (667 MHz)
1ks Corsair PC3-8500F (533 MHz)

nova-ram.png
nova-ram.png [ 38.41 KiB | Zobrazeno 93 krát ]

Teda program CPU-Z ukazuje Dual channel a pracujú na frekvencii zo slabšieho modulu Corsair 533MHz

Hovoril som že chcem aby RAMky šli na Dual channel. Som trocha naštvaný lebo som chcel najlepšie vylepšenie a nechal som sa prehovoriť že nie je potrebný KIT a nakoniec dostanem RAM s nižšou frekvenciou.
Teraz mi program ukazuje Dual channel ale nemyslím že na ňom idú.

MAC RAM do PC/notebooku
Vyhľadal som RAM modul a zistil som že je to RAM určená pre počítače MAC. Hľadal som na internete a čítal že by to nemalo vadiť.
https://www.techjunkie.com/whats-the-di ... d-mac-ram/ - Pamäť pre RAM sa vyberá na základe modelu, na PC podľa matičnej dosky.

Rýchlosť RAM, MHz
Hľadal som či je dôležitá rýchlosť RAM a čítal som že je to nepostrehnuteľný rozdiel.
https://www.velocitymicro.com/blog/important-ram-speed/
https://forums.tomshardware.com/threads ... m.3026004/ - pre hry je to jedno a pre mutitasking dôležitejšie

https://superuser.com/questions/52340/i ... requencies
- moduly pôjdu na nižšej frekvencii a nepôjdu v dual-channel
- moduly nemusia byť akceptované matičnou doskou

Slot #1 - pôvodná RAM
Type DDR3
Size 4096 MBytes
Manufacturer Nanya Technology
Max Bandwidth PC3-10700 (667 MHz)

Slot #2 - nová pridaná RAM
Type DDR3
Size 4096 MBytes
Manufacturer Corsair
Max Bandwidth PC3-8500F (533 MHz)
Part Number CMSA4GX3M1A1066C7 - RAM určená pre počítače MAC

https://www.corsair.com/uk/en/Categorie ... 3M1A1066C7
https://pamate.heureka.sk/corsair-sodim ... 1a1066c7/#

:???: Čo myslíte, vadí to že mám RAM s rozdielnymi frekvenciami? Keby boli rovnaké bol by to výraznejší výkon? Fungujú mi v dual-channely? vadí že mám RAM určenú pre počítače MAC? :?:

Mám na CD Memtest86 tak ho idem spustiť a otestovať RAMky.
Nainštaloval som si program CPUID HWMonitor, je to dosť podrobný program, ukazuje aj teploty jadier procesorov. Na svojom stolnom PC mám merač teploty aj na matičnej doske, na notebooku nie.

_________________
Antivírusový program zdarma Avast :glasses: (aj pre mobil)
Pre pohodlné prehliadanie webu použite Google Chrome (Opera pre mobil)
Pre jednoduché vyčistenie systému použite CCleaner (1Tap Cleaner pre mobil)
Aktualizácia programov v PC pomocou FileHippo update checker
Vynikajúci program na údržbu PC na 15 dní zdarma TuneUp Utilities (CZ)
Počítač: MS Windows XP 32-bit, AMD Athlon 64 Processor 3200+ @ 2 GHz, 4 GB RAM, ASUS EAH6670 Series, 1 GB
Notebook: MS Windows 7 Professional 64-bit, Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz, Turbo boost až 2.90GHz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 3000 & nVIDIA GeForce GT 540M Cuda, 1 GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Acer TravelMate 5760G maximum RAM
PříspěvekNapsal: 11 zář 2019 14:57 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 109440
Bydliště: Plzeň
Podle mého názoru to nevadí, doporučené paměti pro tento model jsou podle specifikace zde: https://notebooky.heureka.cz/acer-trave ... ecifikace/ DDR3-1066/PC3-8500 . Takže na této frekvenci by měly jet v každém případě.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Acer TravelMate 5760G maximum RAM
PříspěvekNapsal: 11 zář 2019 15:51 
Offline
Návštěvník
Návštěvník
Uživatelský avatar

Registrován: 30 pro 2006 16:27
Příspěvky: 150
Bydliště: Slovensko
OK, vďaka, ale občas po štarte sa mi zdá že je taký zasekaný systém, ide dobre tak po 10minútach, akým programom by som to mohol skontrolovať? Používam Windows Defender na Windows 7 a Malwarebytes, ale tu na fóre som čítal v téme Malwarebytes že keď mám verziu zdarma tak je zvytočný https://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=5&t=156069
takže asi ho odinštalujem

_________________
Antivírusový program zdarma Avast :glasses: (aj pre mobil)
Pre pohodlné prehliadanie webu použite Google Chrome (Opera pre mobil)
Pre jednoduché vyčistenie systému použite CCleaner (1Tap Cleaner pre mobil)
Aktualizácia programov v PC pomocou FileHippo update checker
Vynikajúci program na údržbu PC na 15 dní zdarma TuneUp Utilities (CZ)
Počítač: MS Windows XP 32-bit, AMD Athlon 64 Processor 3200+ @ 2 GHz, 4 GB RAM, ASUS EAH6670 Series, 1 GB
Notebook: MS Windows 7 Professional 64-bit, Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz, Turbo boost až 2.90GHz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 3000 & nVIDIA GeForce GT 540M Cuda, 1 GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Acer TravelMate 5760G maximum RAM
PříspěvekNapsal: 11 zář 2019 17:06 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 109440
Bydliště: Plzeň
Zkuste vyčistit CCleaner: https://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=46&t=7478 . Kdyby to nepomohlo, vyčistíme přes FRST log.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Přispějete na provoz fóra?