Právě je 16 srp 2018 02:15

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Upgrade notebook RAM a CPU
PříspěvekNapsal: 06 srp 2018 00:35 
Offline
Návštěvník
Návštěvník
Uživatelský avatar

Registrován: 30 pro 2006 16:27
Příspěvky: 144
Bydliště: Slovensko
Zdravím :) , mám notebook Acer TravelMate 5760G

RAM
Rozmýšľam o zväčšení RAM pamäte notebooku, na základe programu CPU-Z je v ňom 1 modul 4GB
Citace:
Type: DDR3
Size: 4GB
Channel: Single
DRAM Frequency: 665 Mhz

Manuál na internete udáva že sa dá zväšiť na 8GB
Citace:
Memory
Dual-channel DDR3 SDRAM support:
Up to 4 GB of DDR3 system memory, upgradable to 8 GB using two soDIMM modules(for 64-bit OS)

údava aj odporúčané typy ramiek, niektoré s frekvenciou 1333 a niektoré 1066 ale myslím že stačí dodržať tie frekvencie

Mám kúpiť zvlášť alebo najlepšie sadu/kit?
#ponuka zvlášť
Kingston, 1333MHz, 4GB, DDR3 SODIMM 33€
SODIMM DDR3 4GB Corsair 1333 (CMSO4GX3M1A1333C9) 34€

#ponuka kit
DDRAM3 8GB (2x4GB) Kingston 1333Mhz HyperX Fury Blue 78€
DDRAM3 8GB (2x4GB) Kingston 1333Mhz CL9 SRx8 67€

:!: Niekedy som v tomto notebooku mal 8 GB ram (hneď pri kúpe pridané a nainštalované predajňou k základu 4GB +4GB) ale potom po dvoch rokoch sa RAM pokazili, myslím že všetky keďže sa nedal notebook zapnúť a tak som sa rozhodol ostať pri základe.
A teraz som si prečítal moju staršiu tému týkajúcu sa vtedajšieho problému BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO notebook a dozvedel som sa že je možné že sú poškodené nejaké sloty. Takže keby som to dával robiť do servisu mal by som im to oznámiť, respektíve oni by na to prišli? Aby sa mi nestalo to čo niekedy, neviem či to stojí za tie problémy :?:

Procesor
Procesor ma napadol len tak v súvislosti so zväčšením RAM, čo myslíte stálo by za to prejsť na použítý procesor z inzerátu kvôli 600 benchmark bodom alebo ostať pri mojom odskúšanom?

Matičná doska je výrobca Acer a model BAV50_HR, tieto notebooky Acer TravelMate 5760G mali rôzne podoznačenia a objavili sa s 3 procesormi
    i5-2410M 2,3 GHz bench 3166 - môj typ
    i5-2520M 2,5 GHz bench 3584
    i5-2540M 2,6 GHz bench 3787 - cena tohto sa pohybuje na ebayi okolo 25€

Vopred vďaka za rady :fez:

_________________
Antivírusový program zdarma Avast :glasses: (aj pre mobil)
Pre pohodlné prehliadanie webu použite Google Chrome (Opera pre mobil)
Pre jednoduché vyčistenie systému použite CCleaner (1Tap Cleaner pre mobil)
Aktualizácia programov v PC pomocou FileHippo update checker
Vynikajúci program na údržbu PC na 15 dní zdarma TuneUp Utilities (CZ)
Počítač: MS Windows XP 32-bit, AMD Athlon 64 Processor 3200+ @ 2 GHz, 4 GB RAM, ASUS EAH6670 Series, 1 GB
Notebook: MS Windows 7 Professional 64-bit, Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz, Turbo boost až 2.90GHz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 3000 & nVIDIA GeForce GT 540M Cuda, 1 GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade notebook RAM a CPU
PříspěvekNapsal: 06 srp 2018 09:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 29 bře 2005 13:39
Příspěvky: 12966
Bydliště: BB-SK
ahoj,
pokial chces upgrade na 8GB rozhodne doporucujem kupit kit.
Ak mas podozrenie na vadny slot, daj tuto akciu vykonat v servise, v horsom pripade Ti ostane volba 4GB
a zaplatis nejake drobne za pracu ,,, Neostane Ti zbytocny modul RAM
Co sa tyka CPU vymenu nedoporucujem - pracnost, moznost zle prepastovat, neuchladenie CPU apod.,
nestoji to zvysenie vykonu za mozne problemy
Tak to vidim ja :James008:

_________________
RSIT |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |Avenger |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade notebook RAM a CPU
PříspěvekNapsal: 12 srp 2018 13:01 
Offline
Návštěvník
Návštěvník
Uživatelský avatar

Registrován: 30 pro 2006 16:27
Příspěvky: 144
Bydliště: Slovensko
Ďakujem za rady.
Sucasne tam zrejme je 1 modul velkosti 4GB.
V notebooku by mali byt 4 sloty. Ak by napriklad zistili ze dve sloty pre RAM su poskodene a funkcne su len dve tak by sa oplatilo prejst na 2 moduly o velkosti 2GB, teda spolu 4GB aby sa vyuzil dual channel?

_________________
Antivírusový program zdarma Avast :glasses: (aj pre mobil)
Pre pohodlné prehliadanie webu použite Google Chrome (Opera pre mobil)
Pre jednoduché vyčistenie systému použite CCleaner (1Tap Cleaner pre mobil)
Aktualizácia programov v PC pomocou FileHippo update checker
Vynikajúci program na údržbu PC na 15 dní zdarma TuneUp Utilities (CZ)
Počítač: MS Windows XP 32-bit, AMD Athlon 64 Processor 3200+ @ 2 GHz, 4 GB RAM, ASUS EAH6670 Series, 1 GB
Notebook: MS Windows 7 Professional 64-bit, Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz, Turbo boost až 2.90GHz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 3000 & nVIDIA GeForce GT 540M Cuda, 1 GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade notebook RAM a CPU
PříspěvekNapsal: 12 srp 2018 16:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 29 bře 2005 13:39
Příspěvky: 12966
Bydliště: BB-SK
No myslim, ze ma dva sloty https://www.memorystock.com/memory/Acer ... e5760.html
Takze, bud 2x4GB alebo to nechaj tak

_________________
RSIT |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |Avenger |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Přispějete na provoz fóra?
>