Právě je 26 kvě 2018 19:17

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 11 pro 2017 19:48 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 11 pro 2017 19:35
Příspěvky: 10
Zdravim vás moj problem je nasledovny viem ze sa to tu riesilo uz ale ja som odpoved nedostal .
na programe Piriform speccy mi ukazuje tieto parametre:
Operating System
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i7 960 @ 3.20GHz 48 °C
Bloomfield 45nm Technology
RAM
12,0GB Single-Channel DDR3 (7-7-7-20)
Motherboard
ASUSTeK Computer INC. P6T DELUXE V2 (LGA1366) 41 °C
Graphics
LG ULTRAWIDE (2560x1080@60Hz)
8192MB ATI AMD Radeon R9 390 Series (Sapphire/PCPartner)

No vsade mi ukazuje pamat ram 4gb resp. 4096mb
neviete co s tym je ci uz msconfig alebo ctrl+alt+del mi ukazuje tieto hodnoty 4096mb
dakujem za kazdu odpoved :roll: :???: :!:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 11 pro 2017 19:58 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 11 pro 2017 19:35
Příspěvky: 10
A ked dám Tento počítač tak mi nič neukážš napíše tam - Pracujem na tom ...
neukáže disky ani nič
tento počitač (nereaguje)


Přílohy:
nereaguje.jpg
nereaguje.jpg [ 33.47 KiB | Zobrazeno 360 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 11 pro 2017 20:03 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 104446
Bydliště: Plzeň
Zdravím!
Jednu otázku: Grafika je sdílená, nebo má grafika vlastní paměť?

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 11 pro 2017 20:05 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 11 pro 2017 19:35
Příspěvky: 10
Posielam screen


Přílohy:
1.jpg
1.jpg [ 178.5 KiB | Zobrazeno 357 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 11 pro 2017 20:06 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 11 pro 2017 19:35
Příspěvky: 10
2


Přílohy:
2.jpg
2.jpg [ 135.74 KiB | Zobrazeno 356 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 11 pro 2017 20:06 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 11 pro 2017 19:35
Příspěvky: 10
3


Přílohy:
3.jpg
3.jpg [ 116.29 KiB | Zobrazeno 355 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 11 pro 2017 20:06 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 11 pro 2017 19:35
Příspěvky: 10
4


Přílohy:
4.jpg
4.jpg [ 152.21 KiB | Zobrazeno 354 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 11 pro 2017 20:07 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 11 pro 2017 19:35
Příspěvky: 10
Rudy píše:
Zdravím!
Jednu otázku: Grafika je sdílená, nebo má grafika vlastní paměť?


Ahoj, ako to zistím ? ale grafika zeby si brala tak vela ? 8gb ?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 11 pro 2017 21:23 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 104446
Bydliště: Plzeň
Jde mi asi o tohle: Cleková RAM je 12GB. RAM má paměť 8192MB a systémová RAM je 4096MB. Potřebuji vědět, zda těch 4096MB je paměť, které systému zbývá, nabo zda systém vidí z celkové RAM jen 4096MB. Pokud tedy grafika sdílí 8196MB, pak by to vycházelo zhruba na těch 12GB a bylo by to v pořádku. Sdílená grafika je proto sdílená, že si pro své využití rekvíruje systémovou RAM a "odkrojí" z ní ve vašem případě 8192MB. Neboli 4096MB zbude systému. Pokud je ale grafika samostatná, má i vlastní paměť RAM. V takovém případě by byle v RAM chyba, anebo by systém více RAM neviděl (i to je možné, pokud by byla překročena maximální možná velikost jednotlivých banků). Sdílená garfika je součástí základní desky a ta samostatná se vkládá do slotu. Zajímalo by mne, jakou velikost RAM hlásí bios.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 11 pro 2017 21:44 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 11 pro 2017 19:35
Příspěvky: 10
Rudy píše:
Jde mi asi o tohle: Cleková RAM je 12GB. RAM má paměť 8192MB a systémová RAM je 4096MB. Potřebuji vědět, zda těch 4096MB je paměť, které systému zbývá, nabo zda systém vidí z celkové RAM jen 4096MB. Pokud tedy grafika sdílí 8196MB, pak by to vycházelo zhruba na těch 12GB a bylo by to v pořádku. Sdílená grafika je proto sdílená, že si pro své využití rekvíruje systémovou RAM a "odkrojí" z ní ve vašem případě 8192MB. Neboli 4096MB zbude systému. Pokud je ale grafika samostatná, má i vlastní paměť RAM. V takovém případě by byle v RAM chyba, anebo by systém více RAM neviděl (i to je možné, pokud by byla překročena maximální možná velikost jednotlivých banků). Sdílená garfika je součástí základní desky a ta samostatná se vkládá do slotu. Zajímalo by mne, jakou velikost RAM hlásí bios.

Nainstalovana pamat ram je 4GB ale pamatam ze tam bolo 12GB preto to riesim .. len tak zrazu by sa to zmenilo ? a vlastne graficka karta potrebuje tolko pamati ram ?
http://www.sapphiretech.com/catapage_pd ... 8&lang=eng toto je moja grafika, pozries sa mi nato ?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 11 pro 2017 22:08 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 104446
Bydliště: Plzeň
To je paměť, kterou systém vidí a kterou využívá pro svou činnost. Sdílená grafika rekvíruje tolik RAM, kolik ji v biosu přidělíte. Jsou tedy tato možosti:

1. Grafika je sdílená a má z 12GB přiděleno 8192MB.
2. Grafika není sdílená (ale i může být) a systém vidí pouze 4096MB.
3. V případě, že je instalováno 12GB, je dále možné toto:
a/ je instalováno více RAM, než deska podoruje, následkem čehož vidí jen 4096MB. Tento údaj je nutné ověřit v biosu, kde musí být uvedeno, kolik bios vidí RAM. Maximální velikost je uveden v manuálu k desce.
b/ deska může mít hardwarovou chybu, na jejímž základě bios ukazuje jinou velkost, než skutečnou.
4. Směrodatný údaj o skutečné velikosti bývá uveden na samotných RAMkách a celková velikost je jejich součet. Bios uvádí instalovanou RAM a tento údaj musí sedět se součtem RAM v jednotlivých bankách.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 12 pro 2017 05:32 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 11 pro 2017 19:35
Příspěvky: 10
Rudy píše:
To je paměť, kterou systém vidí a kterou využívá pro svou činnost. Sdílená grafika rekvíruje tolik RAM, kolik ji v biosu přidělíte. Jsou tedy tato možosti:

1. Grafika je sdílená a má z 12GB přiděleno 8192MB.
2. Grafika není sdílená (ale i může být) a systém vidí pouze 4096MB.
3. V případě, že je instalováno 12GB, je dále možné toto:
a/ je instalováno více RAM, než deska podoruje, následkem čehož vidí jen 4096MB. Tento údaj je nutné ověřit v biosu, kde musí být uvedeno, kolik bios vidí RAM. Maximální velikost je uveden v manuálu k desce.
b/ deska může mít hardwarovou chybu, na jejímž základě bios ukazuje jinou velkost, než skutečnou.
4. Směrodatný údaj o skutečné velikosti bývá uveden na samotných RAMkách a celková velikost je jejich součet. Bios uvádí instalovanou RAM a tento údaj musí sedět se součtem RAM v jednotlivých bankách.


Vytiahol som pamäte RAM mám 6slotov tam po 2gb ... Dal som tam 3ramky nacitalo mi v biose 6gb dal som tam ďalšie tri a nacitalo 8 napríklad , jednu som vytiahol nacitalo 4 .. hocijako ako sa mu chce mi berie ramky . Nerozumiem tomu


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 12 pro 2017 05:36 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 11 pro 2017 19:35
Příspěvky: 10
Lukes oag píše:
Rudy píše:
To je paměť, kterou systém vidí a kterou využívá pro svou činnost. Sdílená grafika rekvíruje tolik RAM, kolik ji v biosu přidělíte. Jsou tedy tato možosti:

1. Grafika je sdílená a má z 12GB přiděleno 8192MB.
2. Grafika není sdílená (ale i může být) a systém vidí pouze 4096MB.
3. V případě, že je instalováno 12GB, je dále možné toto:
a/ je instalováno více RAM, než deska podoruje, následkem čehož vidí jen 4096MB. Tento údaj je nutné ověřit v biosu, kde musí být uvedeno, kolik bios vidí RAM. Maximální velikost je uveden v manuálu k desce.
b/ deska může mít hardwarovou chybu, na jejímž základě bios ukazuje jinou velkost, než skutečnou.
4. Směrodatný údaj o skutečné velikosti bývá uveden na samotných RAMkách a celková velikost je jejich součet. Bios uvádí instalovanou RAM a tento údaj musí sedět se součtem RAM v jednotlivých bankách.


Vytiahol som pamäte RAM mám 6slotov tam po 2gb ... Dal som tam 3ramky nacitalo mi v biose 6gb dal som tam ďalšie tri a nacitalo 8 napríklad , jednu som vytiahol nacitalo 4 .. hocijako ako sa mu chce mi berie ramky . Nerozumiem tomu


Teraz tam mám presne takto , 4+2+4+2+2+2 súčet je 16 ... Pri spustení počítača mám v biose 16gb ramky tak super ... Teraz otázka ... Mal som 2+2+2+2+2+2 súčet je 12 ale v biose som mal iba 4 a nie 8 ... Teraz by som potreboval radu od teba , vidím že sa vyznáš .


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pamäť ram
PříspěvekNapsal: 12 pro 2017 17:46 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 104446
Bydliště: Plzeň
Lukes oag píše:
Teraz tam mám presne takto , 4+2+4+2+2+2 súčet je 16 ... Pri spustení počítača mám v biose 16gb ramky tak super ... Teraz otázka ... Mal som 2+2+2+2+2+2 súčet je 12 ale v biose som mal iba 4 a nie 8 ... Teraz by som potreboval radu od teba , vidím že sa vyznáš .


Pokud vám při 16GB ukazuje bios správně lze vyloučit možnost, že by bylo v PC více RAM, než je schopen načíst. Pokud vám při 12GB ukazuje méně, je některá RAM vadná.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Přispějete na provoz fóra?
>