Právě je 17 lis 2018 04:34

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.



Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2018 11:11 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 21 zář 2010 16:37
Příspěvky: 180
Dobrý den. Omlouvám se za případnou duplicitu dotazu, ale hledám a nenacházím.

Už jsem několikrát formátoval a instaloval, ale vždy jsem měl čistou instalaci windows a následné instalace programů, případně obnovu ze záchranného disku. Jenže nyní mám potřebu na PC otce (kde zálohy nebyly) provést po výměně základní desky spuštění počítače bez formátu, bez zrušení desítky dalších programů....
Měl několik placených programů (předpokládám s registrací na daný HW), které dnes ani neseženu. Většina byla stáhnuta on-line a zaplacen aktivační poplatek (např. ZONER X). Spálila se mu základní deska a zdroj - nyní musím PC zprovoznit.

Předpokládám tedy, že po napojení HW se nepodaří nic a na desku do BIOSu musím spuštění W10 nějak navést díky instalaci-opravě spuštění. Opět problém - mám jen W7, ze kterých se W10 převedl oním upgradem (nechtěl jsem mu to tam dávat, ale on odklikl onu slavnou aktualizaci a má to tam:( ). Registrace u MS neproběhla (jako že nedával své údaje, nevytvořil si profil).

Lze postupovat nějak jednoduše? Stáhnout W10 a přes pomocníka "reaktivovat"? Mám k dispozici jen číslo vytáhnuté programem SPECCY - jenže to je serial number - ne číslo licence/registrace u MS.
Původní licence W7 PRO byla verze OEM. Bude z toho další problém? Bude stačit jen nějaká bootovací utilitka nebo mám raději oželet programy a prostě reinstalovat vše?

Díky za návod k nejlepší cestě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2018 11:34 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 106550
Bydliště: Plzeň
Zdravím!
V zásadě lze provést opravu startu. Má to ovšem háček: Verze OEM je prodávána s jedním určitým hardware, který, pokud změníte, vám již jednou registrovanou verzi nezaktivuje. Ve vašem případě, pokud chcete zachovat legalitu oper. systému, si musíte zakoupoit nový oper. systém, ten původní přeinstalovat a aktivovat. Toto je jediná legální možnost.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 čer 2018 10:50 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 21 zář 2010 16:37
Příspěvky: 180
A já si myslel, že ona "registrace" účtu na W10 bude znamenat, že si můžete případně vyměnit zničený HW bez potíží....
No nejprve bych tedy zkusil nastartovat díky nějakému opravnému DVD.... nemáte náhodou skladem nějaké bootovací dvd, resp. odkaz na legální a funkční verzi?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 čer 2018 11:11 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 106550
Bydliště: Plzeň
mlcoch píše:
A já si myslel, že ona "registrace" účtu na W10 bude znamenat, že si můžete případně vyměnit zničený HW bez potíží....
No nejprve bych tedy zkusil nastartovat díky nějakému opravnému DVD.... nemáte náhodou skladem nějaké bootovací dvd, resp. odkaz na legální a funkční verzi?

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 čer 2018 11:17 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 106550
Bydliště: Plzeň
Registrace ano, musel byste mít ovšem tzv. plnou verzi (krabicovou) OS. Jinak skladem nic nemáme :D , my jsme pouze poradna. Oper. systém si můžete stáhnout třeba zde: https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10 a jím opravit start. Pokud ovšem nechcete mít nelegální oper. systém, případně ho nelegálně aktivovat, musíte si zakoupit novou licenci: https://www.smartlicence.cz/produkt/win ... gLNDfD_BwE .

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 čer 2018 12:14 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 15 lis 2012 22:26
Příspěvky: 7072
Bydliště: Znojmo
V jakem stavu tedka jsi? Nabootuje ten PC vubec nebo konci nejakou chybovou hlaskou? Bootable flashku si muzes vytvorit z jineho funkcniho PC s desitkami pomoci Media Creation Tool.
https://support.microsoft.com/en-us/hel ... windows-10

V licencich nejsem kovanej, takze ti nereknu, zda se ze 7 OEM po upgradu na desitky stala verze, u ktere muzes vymenit desku...

Na vytazeni licencnich klicu se pouziva ProduKey od nirsoftu.

_________________
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 srp 2018 15:23 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 21 zář 2010 16:37
Příspěvky: 180
Reklamace se táhla... a nakonec mi vrátili desku "opravenou" - jen jsem to tam hodil a nastartoval bez nutnosti dalšího řešení... no už jsem měl koupený i licenční číslo.. tak mám do budoucna náhradní :D
Stejně si myslím, že ta deska zase padne... raději udělám dvě zálohy měsíčně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 srp 2018 16:21 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 106550
Bydliště: Plzeň
Děkujeme za informaci. :)

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Přispějete na provoz fóra?
>