Právě je 22 dub 2019 02:28

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.



Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018 07:51 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 07 úno 2012 18:02
Příspěvky: 52
Dobrý den, pomoc!!!

Mám podobný problém jako kolega zde
https://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=4&t=154277
ale musím to trochu rozepsat.
Ještě ve Win 10 to vzniklo nějakou hláškou o nezdařené aktualizaci, ale po zapnutí pc se vše doinstalovalo, párkrát autorestart a pak jsem skončil na oné modré ploše.
Tam je výběr rozložení klávesnice a poté obrazovka s možnostmi. Problém je, že nic nefunguje – "pokračovat" mě hodí do stejné smyčky, v "odstranění potíží" nefunguje ani obnova, ani oprava, ani vrácení se k předchozí verzi. Stejně tak je mi na nic "použít zařízení" ve smyslu, že tam strčím usb, ačkoli nevím, jestli jsem to dělal správně.
Další problém je, že se nemůžu dostat do nouzového režimu (Shift + F8), prostě to nefunguje, dostanu se leda do Biosu.

Kompletní reinstall bych fakt nechtěl – ačkoli si to zálohuju, mám tam měsíce rozehraný hry, data atd.
Vždycky jste mi tu poradili (ovšem tam šlo o viry), please help!
Nechápu to – člověk za to dává prachy, je to multimiliardová společnost, a pak ani nejsou schopný udělat pořádnej update a člověku to úplně zneprovozní počítač? Už mám těch updatů plný zuby.
Mám usb s bootem, vytvářel jsem si přes web win image. Nevím ale, jak to použít, atd.

Předem moc díky...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018 10:01 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108255
Bydliště: Plzeň
Zdravím!
Zkuste nouz. režim a z něj obnovu systému k datu, kdy korketně fungoval.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018 11:36 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 07 úno 2012 18:02
Příspěvky: 52
Viz můj první příspěvek: "Další problém je, že se nemůžu dostat do nouzového režimu (Shift + F8), prostě to nefunguje, dostanu se leda do Biosu."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018 11:42 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108255
Bydliště: Plzeň
Potom nezbude, než reinstal systému.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018 12:00 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 07 úno 2012 18:02
Příspěvky: 52
Zkusím clean reinstall, ještě že to usb mám. Doufám, že existuje možnost uchovat si data.
Dá se pak nějak tomu poslednímu updatu vyhnout? Protože jinak se mi to logicky za chvíli stáhne znova. Nejradší bych ty aktualizace kompletně vypnul, jako to šlo ve starších systémech.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018 12:09 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 07 úno 2012 18:02
Příspěvky: 52
Tak teď už jsem úplně v koncích. Když chci čistý install se zachováním souborů, napíše mi to:
Možnost upgradu není dostupná, pokud spustíte počítač pomocí instalačního média Win.
A prej pokud už tam Win je, ať vyjmu médium a vložím ho po normálním spuštění.
No tak to fakt dík, ale já to normálně nespustím.

A mimochodem, oprava atd. mi vždycky nabízí možnosti:

Windows Rollback

Windows 10
Na svazku 3

Windows 10
Na svazku 3

Netuším, o co se jedná a proč tam to druhý je dvakrát.

Co mám s tou instalací dělat?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018 13:11 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108255
Bydliště: Plzeň
Zde: http://jecas.cz/instalace-windows-10 je to popsáno krok za krokem.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018 13:20 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 07 úno 2012 18:02
Příspěvky: 52
Ale já instalační USB mám. Před pár měsíci jsem si právě stáhnul ISO Win a USB z něj vytvořil (pomocí Rufus).
Problém je, že se mi instalace zarazí po kroku 4 (typ instalace, viz váš link) a pak mi to napíše to, co jsem psal výše.
Už fakt nevím, co s tím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018 14:25 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108255
Bydliště: Plzeň
Tak vyzkoušejte kteroukoliv možnost, co vám instalátor nabízí. Nevím jak máte windows konfigurován a proto nevím, proč je tam "windows10 na svazku 3" 2x. Jinou možnost podle mne nemáte.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018 14:36 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 07 úno 2012 18:02
Příspěvky: 52
No pak už je tam jenom install s vymazáním všeho, ale to fakt nechci udělat, přišel bych o spoustu věcí. Navíc to třeba ani nebude fungovat. Ještě sem hodím screenshot té hlášky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018 15:47 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108255
Bydliště: Plzeň
Musel byste zálohovat data na externí médium, stejně jako zde: https://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=4&t=154277 , nebo použitím Hiren´s Boot CD: http://www.hirensbootcd.org/download/ . Jinak vám nemohu pomoci.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2018 16:19 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 07 úno 2012 18:02
Příspěvky: 52
V určitým bodu už mě reinstall nepustí dál a kompletní jsem nezkoušel, ale dal jsem to jednomu ajťákovi, kterej mi to snad dá dohromady. Každopádně to prej způsobuje kolize W10 s Avastem. A slyšel jsem teď, že celej antivir je vlastně stejně zbytečnej a všechno důležitý zvládne Win Defender.
Každopádně díky, můžeme to uzavřít.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2018 17:57 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 108255
Bydliště: Plzeň
Antivir není zbytečný, Avast je rozhodně lepší než WinDefender. Pokud máta data zazálohovaná, můžete disk zformátovat a provést kompletní reinstal. Nemáte zač! :)

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Přispějete na provoz fóra?
>