VIRY.CZ
https://forum.viry.cz:443/

Nový hardware v PC = sekání myši
https://forum.viry.cz:443/viewtopic.php?f=4&t=153220
Stránka 2 z 3

Autor:  Rudy [ 24 lis 2017 18:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Smažte všechny nálezy.

Autor:  Hecker3 [ 25 lis 2017 20:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Já se obávám, že to jsou součásti rozšíření, které používám v Chromu.

Autor:  Rudy [ 25 lis 2017 20:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Jo, jsou to potencálně nažádoucí programy. My je nicméně mažeme, protože není zaručena jejich regulérnost. Pokud si myslíte, že tomu tak není, k ničemu vás nenutím. Já pouze radím.

Autor:  Hecker3 [ 30 lis 2017 00:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Smazal jsem to. Přestal mi fungovat jeden doplněk v Chromu. Musel jsem ho odinstalovat a znovu nainstalovat, aby fungoval. Na myš to vliv nemělo.

Každopádně jak přijít ke smazaných panelům jsem stále nepřišel, vážně jsem tam měl důležitá data. Vy s tím programem pracujete a navolil jste mi smazat složku temp, o které víte, že vede dočasné soubory.

EDIT: Teď jsem si ještě všimnul, že mi to kompletně resetovalo (tj. vymazalo) "Rychlý přístup" ve Windows. Měl jsem tam nastavené vlastní složky a cesty k pracovním souborům. Teď si vše musím opět znovu nastavit. Tak děkuji

Autor:  Rudy [ 30 lis 2017 19:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Ano, složka Temp obsahuje dočasné soubory. Ty jso víceméně k ničemu (slouží ken např. při instalacích), takže ji běžně mažeme. Smaže se celá a při restartu systém adresář obnoví prázdný. Předpokládám, že jste si do něj neodložil něco potřebného. Různí uživatelé mají různé nápady. Měli jsme tu kdysi jednoho uživatele, který si odkládal soubory do koše a divil se pak, když o ně po spuštění našich utilit přišel. Po odvirování se obvykle musí některé věci nastavovat. To je normální, jinak bychom nedostali pryč vše, co je třeba. Nemáte zač.

Autor:  Hecker3 [ 08 bře 2018 23:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Dobrý den,

po nějaké době jsem přišel na novou věc co se týče tohoto problému.

Zhruba po 3-4 dnech chodu PC bez restartu, se mi myš a otáčení myší (charaketeru) v PUBG přestane sekat úplně. Vážně nechápu čím to je.

Proč se ta myš vždycky seká, když resetuju pc a po několika dnech přestane?

Tady jsem dneska natočil video jak to zhruba vypadá, když to laguje. V čase 0:23 to jde vidět nejvíc, zadrhávání, zasekávání a vynechávání pohybu myši
https://www.youtube.com/watch?v=ifsfHU6aRb4&feature=youtu.be


Pro mě neuvěřitelná záhada.. ještě jsem zkusil hru přesunout z SSD na HDD, ale to nic neovlivnilo.

Třeba Vás něco napadne.

Díky moc

Autor:  Rudy [ 09 bře 2018 13:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Myška se seká obecně, nebo jen v té hře? Pokud je to jen v té hře, je to herní problém. Ten vám nevyřešíme. Od toho jsou herní fóra.

Autor:  Hecker3 [ 09 bře 2018 15:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Obecně právě. i ve Windows, ale ve Winu, když otevírám aplikaci a načte úplně tak se myš sekat přestane. Ve hrách načítá něco pořád konstantně, proto si myslím, že tam to sekání nepřestává (proto je to i dobrý příklad pro znázornění).

Díky

Autor:  Rudy [ 09 bře 2018 16:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Tak na vině není malware, zbývá tedy systém sám. Pokuse se o opravu pomocí WindowsRepair: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ws-repair/ .

Autor:  Hecker3 [ 13 dub 2018 16:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Dobrý den,

ozývám se po delší době. Program, který jste mi doporučil jsem nezkusil, ale udělal jsem nakonec rovnou formát SSD a nainstaloval nové čisté Win10. Po reinstalaci problém zmizel. Tak jsem myslel, že je vše OK. Bohužel však před týdnem, se sekání myši opět začalo projevovat. Úplně stejně jako před tím, ve Win i ve hrách v momentech, kdy načítá více věcí.

Takže teď už fakt nevím, kde je chyba. Nejspíše v hardwaru? Než jsem si vyměnil komponenty za novější (CPU, RAM, Základní deska), tak vše šlapalo jak mělo.

Nebo může za vinu SSD? Po instalaci win jsem měl ze 120GB volných asi 80 GB a teď mám asi 35 GB. Myslíte, že když mám plnější SSD, tak může způsobovat právě toto sekání? Ale před výměnou komponent, jsem měl ještě plnější SSD a nic se nesekalo. Takže je to vina HW? Můžu mít vadný kus CPU, RAM nebo základovky?

A nebo ještě, že by to dělal nějakej program. Ale na to si dávám pozor a ještě do nedávna se nic nesekalo..

Díky

Autor:  Rudy [ 13 dub 2018 16:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Deska toto většinou nezpůsobuje a to ostatní už vůbec ne. Pokud je toto hw problém, pak jedině samotná myš, případně (pokud jde o nějakou speciální myšku) její ovladač v případě, ře se instaluje dodatečně. Program zřejmě ne (myš by se nesekala, pokud by nebyl program zapnutý). Možná nějaká aktuializace systému.

Autor:  Hecker3 [ 13 dub 2018 20:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Právě myš byla to první co jsem zkoušel vyměnit za předchozí myš, kterou jsem dřív používal a vliv to na to nemělo. Zkusím ještě pohledat ty ovladače, ale pochybuju, že je to tím, protože po té reinstalaci Win se myš ve Win ani ve hrách nesekala.

Aktualizace mě taky napadly. Už si fakt nevim rady, jedina možnost ktera mě napadá je, nainstalovat Windows 7 (ale do toho se mi fakt nechce..)

Díky za odpověď

Autor:  Hecker3 [ 13 dub 2018 20:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Tak nic stará Logitech MX518 s Logitech Gaming softwarem taky nepomohlo.

Fakt si začínám myslet, že to mají za winu samotný windowsy a jejich vynucený aktualizace, který se mi nepodařilo vypnout ani přes powershell...

Je nějaká možnost zbavit se všech dosavadních aktualizací se zabráněním pro další aktualizace?

Díky:(

Autor:  Rudy [ 13 dub 2018 21:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Lze je odinstalovat normálně přes Programy. Jenomže pak budete mít děravý systém. Navíc je to jen má doměnka, že to mohou způsobovat aktualizace.

Autor:  Hecker3 [ 14 dub 2018 00:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový hardware v PC = sekání myši

Podle všeho se domnívám, že jsem musel nějakým způsobem do PC dostat vir, stejně jako dříve. Protože to po reinstalaci win nedělalo asi 2-3 týdny a teď před týdnem se to opět projevilo.

Usuzuji, že s největší pravděpodobností se mi do PC dostal vir buď z nějaké stránky, exe souboru a nebo pluginu do Chromu. O tom jsem totiž do dneška nevěděl, že v pluginech do prohlížečů můžou být viry.

Takže jsem zkusil utility Rkill v kombinaci s SUPERAntiSpyware Free Edition a Malewarebytes. Našlo mi to nějaké soubory "PUP.Option", kterých bylo asi 30. Všechno jsem smazal, ale změna žádná. Ale podle mě to nějakou souvilost mít musí. Hledal jsem na internetu lidí co se potýkali s tímto problémem a např. zde

https://www.cnet.com/forums/discussions ... usmalware/
https://www.cnet.com/forums/discussions ... 758efe5cd3
https://www.cnet.com/forums/discussions ... ad-614035/
a dalších.

Dříve mi v několika případech pomohl Combofix, ale beru to jako poslední řešení, protože se prý nemá užívat bez odborníka. Ale zatím mi vždy vše vyřešil, když už nebyla jiná cesta.

Chci se Vás tedy zeptat, zda byste mi prosím poradil právě s tímto programem? Děkuji

EDIT: Tak jsem to ještě projel těmato programama:
Zemana AntiMalware
HitmanPro Malware Removal Tool
Adware Removal Tool by TSA

Jedinej Adware Removal Tool by TSA našel něco většího, odstranil jsem to ale nepomohlo to, viz log.
Kód:
Adware.speeddial ->> Folder ->> C:\Users\Hecke\Appdata\Roaming\Seznam Browser\core\speedDial
Adware.speeddial ->> Folder ->> C:\Users\Hecke\Appdata\Roaming\Seznam Browser\core\init\modules\speedDial
Adware.Conduit ->> Registry Key ->> HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\ <RegKey:> Conduit
Adware.Conduit ->> Registry Key ->> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ <RegKey:> Conduit
Adware.Conduit ->> Registry Key ->> HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\WOW6432Node\ <RegKey:> Conduit
PUS.onclickads.net ->> Browser: Chrome ->> C:\Users\Hecke\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Preferences


A pokaždé když otevřu Chrome, tak mi vyskočí malewarebytes upozornění
https://imgur.com/a/aGynJ

Takže jestli nepomůže combofix, tak budu muset zase reinstal asi :D

Stránka 2 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/