Právě je 19 říj 2018 00:32

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 13 čer 2018 18:03 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 13 čer 2018 17:51
Příspěvky: 11
Dobrý den,
Před týdnem se mi ukázal vir (coinminer) přes MalwareBytes. Vir se mi "vymazal". Dávám uvozovky protože mi od týdne skáče internet Např. Z Viry.cz na youtube... Prostě mi to skáče na předchozí stránky. Další je že na ploše se mi ukazuji když kliknu na MalwareBytes kolem toho textu a ikony také šedé tečky... Dá se to nějak vyřešit? :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 13 čer 2018 19:05 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 106206
Bydliště: Plzeň
Zdravím!
Dejte log FRST: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=24&t=132509 . Zároveň přesouvám vlákno do správné sekce.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 13 čer 2018 20:45 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 13 čer 2018 17:51
Příspěvky: 11
Dobrý den,
Poučil jsem se, budu dávat pak. Jinak tady máte logy :)


Přílohy:
INFO.rar [30.57 KiB]
9 krát
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 13 čer 2018 21:00 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 106206
Bydliště: Plzeň
Teď spusťte tuto utilitu:

Citace:
Ulozte na plochu AdwCleaner https://malwarebytes.com/adwcleaner/ nebo http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

ukoncete vsechny programy
odsouhlaste licencni podmiky (EULA) klikem na Souhlasim
kliknete pravym na ikonu AdwCleaneru a vyberte Spustit jako spravce (v pripade Win XP spustte obycejne dvojklikem)
kliknete na Skenovat nyni (Scan now), pote na Cisteni a opravy (Clean and Repair)
po restartu na Vas vyskoci log (pripadne jej najdete v C:\AdwCleaner\Logs\AdwCleaner[Cxx].txt), jehoz obsah zkopirujte do pristi odpovedi

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 12:54 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 13 čer 2018 17:51
Příspěvky: 11
Dobrý den,
Ve systému bylo něco nalezeno. Akorát pořád mi skáče web na předchozí web a i na ploše se mi ukazuje ten šedý tečkovaní okno :)
Logy :)


Přílohy:
INFO.rar [30.57 KiB]
9 krát
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 13:06 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 106206
Bydliště: Plzeň
Otevřte poznámkový blok a zkopírujte do něj:

Citace:
Start

CloseProcesses:
HKLM-x32\...\Run: [SunJavaUpdateSched] => C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe [588704 2018-03-28] (Oracle Corporation)
HKU\S-1-5-21-2642673790-2791355659-3805594844-1003\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Secondary Start Pages = hxxp://mystart.lenovo.com
SearchScopes: HKU\S-1-5-21-2642673790-2791355659-3805594844-1003 -> DefaultScope {B37F9DE0-09CD-4AEF-9EAC-216ED7460958} URL =
SearchScopes: HKU\S-1-5-21-2642673790-2791355659-3805594844-1003 -> {B37F9DE0-09CD-4AEF-9EAC-216ED7460958} URL =
C:\Users\alex\AppData\Local\Temp\octA174.tmp.exe
C:\Users\alex\AppData\Local\Temp
Lenovo App Explorer (HKU\S-1-5-21-2642673790-2791355659-3805594844-1003\...\Host App Service) (Version: 0.273.2.684 - SweetLabs for Lenovo) <==== ATTENTION
ContextMenuHandlers5: [igfxcui] -> {3AB1675A-CCFF-11D2-8B20-00A0C93CB1F4} => -> No File
Task: {89B3CF7C-91D4-4640-A319-4E16D4877F24} - System32\Tasks\GoogleUpdateTaskMachineUA => C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe [2018-06-03] (Google Inc.)
Task: {FEB2EB33-9486-4738-B31F-360F09306584} - System32\Tasks\GoogleUpdateTaskMachineCore => C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe [2018-06-03] (Google Inc.)

EmptyTemp:
End


Uložte do C:\Users\alex\Downloads jako fixlist.txt. Spusťte znovu FRST a klikněte na >Fix<. Po skončení akce se objeví log, který sem zkopírujte. V systému jsou 2 rezidentní antiviry (Eset a Kaspersky). Jeden z nich odinstalujte.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 13:16 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 13 čer 2018 17:51
Příspěvky: 11
Co je lepší? Eset nebo Kaspersky? :D
Pak dám logy :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 13:36 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 13 čer 2018 17:51
Příspěvky: 11
Přikládám logy :)


Přílohy:
LOGak.rar [1.6 KiB]
10 krát
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 15:06 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 106206
Bydliště: Plzeň
Za mne Kaspersky. Smazáno, log by již měl být OK.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 15:07 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 13 čer 2018 17:51
Příspěvky: 11
Log fungoval. Jenom že se mi ukazuje pořád to na té ploše. :(


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 15:11 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 106206
Bydliště: Plzeň
alex161 píše:
Log fungoval. Jenom že se mi ukazuje pořád to na té ploše. :(

Co se vám na ploše ukazuje?

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 15:20 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 13 čer 2018 17:51
Příspěvky: 11
Rudy píše:
alex161 píše:
Log fungoval. Jenom že se mi ukazuje pořád to na té ploše. :(

Co se vám na ploše ukazuje?

Takový šedý box. Přikládám screen :)


Přílohy:
box.png
box.png [ 114.65 KiB | Zobrazeno 558 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 16:03 
Offline
Site Admin
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30 říj 2003 13:42
Příspěvky: 106206
Bydliště: Plzeň
Vidím tam jen regulérní ikony prohlížečů a antivirových ochran.

_________________
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 16:05 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 13 čer 2018 17:51
Příspěvky: 11
A dá se to nějak odstranit? Vadí mi to :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Coinminer :/
PříspěvekNapsal: 14 čer 2018 16:09 
Offline
Návštěvník
Návštěvník

Registrován: 13 čer 2018 17:51
Příspěvky: 11
Jako, ty tečky kolem toho prohlížeče....


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Přispějete na provoz fóra?
>