Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
modrá smrt už při startu
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
modrá smrt už při startu
Dobrý den,
můj problém začíná "modrou smrtí" už na začátku. Ani se nespustily Windows, na obrazovce probleskla modrá a počítač se restartoval. Pak zase probleskla modrá smrt a znovu. Nelze ani spustit v nouzovém režimu, počítač reaguje stejně.
Pomůže mi, prosím, někdo?
můj problém začíná "modrou smrtí" už na začátku. Ani se nespustily Windows, na obrazovce probleskla modrá a počítač se restartoval. Pak zase probleskla modrá smrt a znovu. Nelze ani spustit v nouzovém režimu, počítač reaguje stejně.
Pomůže mi, prosím, někdo?
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: modrá smrt už při startu
Zdravím!
Pravděpodobně je poškozen buď disk, nebo systém v samém jádru. Zkuste opravu systému z instal média.
Pravděpodobně je poškozen buď disk, nebo systém v samém jádru. Zkuste opravu systému z instal média.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Pokud použiji instalační CD a zvolím vyriantu opravy bez smazání souborů, hlásí mi, že THE SYSTEM CAN NOT FIND OS SOURCE FILES - podivné...
CD jsou tetokrát ta správná - reinstaloval jsem dle http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13&t=122869.
CD jsou tetokrát ta správná - reinstaloval jsem dle http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13&t=122869.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To je opravdu divné. Systém nemůže najít zdrojové soubory. Pokud je opravdu instal. CD správné, vypadá to na nějakou hw chybu. K tomu by se hodil Hirens´s boot CD (zmínil jsem ho v minulém threadu z července). Pomocí něho je možné také zálohovat data. Obávám se, že bez zevrubné kontroly, se nedobereme výsledku.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte:

Jednoduchá otázka: Čemu se říká zevrubná kontrola?
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pomocí HBCD se dá (kromě zálohy dat) provést kontrola disku, RAM a dalších částí hardwaru. U vás padá v úvahu především ten disk. Tam se dá čekat problém.
Navštivte:
Navštivte:

Tak zítra do toho?
Omluva za vstup.
Ještě než začnete s kontrolou, mačkej při startu F8 a v nabídce vyber "Nerestartovat automaticky počítač v případě selhání systému".
Pak pokračuj ve spouštění Windows. Až vyskočí BSOD, zůstane viset na obrazovce. Opiš sem chybový kód + čtyři parametry za ním nebo to vyfoť a hoď sem snímek.
Ještě než začnete s kontrolou, mačkej při startu F8 a v nabídce vyber "Nerestartovat automaticky počítač v případě selhání systému".
Pak pokračuj ve spouštění Windows. Až vyskočí BSOD, zůstane viset na obrazovce. Opiš sem chybový kód + čtyři parametry za ním nebo to vyfoť a hoď sem snímek.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Je to tohle?
STOP: 0x000000ED (0x82394E30, 0x0000006, 0x00000000, 0x00000000).
Pokud ne, zítra si přinesu foťák.
STOP: 0x000000ED (0x82394E30, 0x0000006, 0x00000000, 0x00000000).
Pokud ne, zítra si přinesu foťák.
No, to je poškozený systémový svazek. Co že je to za verzi Windows?
Pokud je to Windows XP, tak spusť Konzolu pro zotavení z instalačního CD a pak použij příkazy:
chkdsk /r
a
FIXBOOT.
Pokud to po opravě naběhne, zkontrolujeme disk.
Pokud je to Windows XP, tak spusť Konzolu pro zotavení z instalačního CD a pak použij příkazy:
chkdsk /r
a
FIXBOOT.
Pokud to po opravě naběhne, zkontrolujeme disk.
Příkazový řádek: Z:\TOOLS>
Napíši tedy: Z:\TOOLS>chkdsk/r??
Chápu to správně? Pak dostanu hlášení Bad command or file name, takže asi jinak...
Napíši tedy: Z:\TOOLS>chkdsk/r??
Chápu to správně? Pak dostanu hlášení Bad command or file name, takže asi jinak...
-spustíš instalační CD, na první obrazovce stiskneš klávesu R, čímž spustíš Konzolu pro zotavení.
-v konzole mapíšeš příkaz chkdsk /r (mezi příkazem a parametrem /r je mezera)
-napíšeš příkaz FIXBOOT
To je vše, co potřebuješ udělat. (není třeba přepínat se do složky tools) Počítej s tím, že chkdsk pojede pár hodin.
Může se stát, že systémový svazek není zároveň spouštěcím svazkem. Pak je třeba najít svazek, na kterém je složka %windir% (obvykle Windows).
-začneš tím, že se přepneš na svazek C: a napíšeš příkaz DIR. Není-li tam složka Windows, přepneš se na svazek D: a opět příkaz DIR. A pokračuješ tak dlouho, dokud nenajdeš
složku Windows.
-napíšeš chkdsk x: /r (x je písmeno svazku se složkou Windows)
-napíšeš příkaz fixboot x: (x je písmeno svazku se složkou Windows)
-v konzole mapíšeš příkaz chkdsk /r (mezi příkazem a parametrem /r je mezera)
-napíšeš příkaz FIXBOOT
To je vše, co potřebuješ udělat. (není třeba přepínat se do složky tools) Počítej s tím, že chkdsk pojede pár hodin.
Může se stát, že systémový svazek není zároveň spouštěcím svazkem. Pak je třeba najít svazek, na kterém je složka %windir% (obvykle Windows).
-začneš tím, že se přepneš na svazek C: a napíšeš příkaz DIR. Není-li tam složka Windows, přepneš se na svazek D: a opět příkaz DIR. A pokračuješ tak dlouho, dokud nenajdeš
složku Windows.
-napíšeš chkdsk x: /r (x je písmeno svazku se složkou Windows)
-napíšeš příkaz fixboot x: (x je písmeno svazku se složkou Windows)
Nejdříve mám nabídku jazyků, potom na výběr: restore system to original condition, repair without erasing files, anti- virus tools, ms-dos function.
Co to prosím spouštíš za CD a o jakou verzi Windows se vlastně jedná?
To jsou originální CD Czech XP Home for distribution only with an Acer PC.