Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Nové ntb po reinstalaci nenaběhne (zůstane ve smyčce)/SOLVED
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Nové ntb po reinstalaci nenaběhne (zůstane ve smyčce)/SOLVED
Zdravím, koupili jsme do rodiny nový notebook http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g580- ... 330067.htm. Byl tam systém s bloatwarem, tak jsem to reinstaloval, ale systém teď nechce naskočit. Instaloval jsem Win7x86_64bit a prošel jsem vše standardně, dostal jsem se k vyplnění jména defaultního účtu, pak se ntb restartuje a zůstane ve smyčce boot screen, blikající _, černo, boot screen, blikající _, a stále dokola. Instalace jde spustit znovu, vše proběhne zase v pořádku a pak to skončí v této smyčce. V čem může být problém? Viděl jsem tam v BIOSu něco o UEFI, nemůže být problém v tom?
Naposledy upravil(a) tHx dne 12 črc 2012 23:37, celkem upraveno 1 x.
Re: Nové ntb po reinstalaci nenaběhne (zůstane ve smyčce)
Zdravím,
zkusil bych nainstalovat nějaký jiný systém, třeba Linux, nebo starší Win. Třeba se tam přepíše něco, co restartuje PC a pak zpět zkusit 7ky, nebo pak ntbk reklamovat
zkusil bych nainstalovat nějaký jiný systém, třeba Linux, nebo starší Win. Třeba se tam přepíše něco, co restartuje PC a pak zpět zkusit 7ky, nebo pak ntbk reklamovat

Přesně to mě též napadlo a také jsem to udělal - Ubuntu na tom běží v pořádku (instalované na pevný disk), ale jakmile jsem tam dal zase Windows, tak to přestane nabíhat. Vůbec to nechápudaveing píše:Zdravím,

//EDIT: Zkusil jsem nainstalovat i jiné verze Win7 a stav je stále stejný; dále jsem zkusil nainstalovat Ubuntu vedle Windows s tím, že Ubuntu šlo jako druhé (-> loader je linuxácký) a stejně to nenaběhne...
a máte dobrou instalačku?? Zkusit možná jinou instalačku, jestli třeba nejni nějak pokažená 

Tak jestli je to v reklamační době, tak proč to nereklamovat 

Instalačka je dobrá, běží mi z toho i moje PC.daveing píše:a máte dobrou instalačku?? Zkusit možná jinou instalačku, jestli třeba nejni nějak pokažená
Myslíte, že je to na reklamaci, když na to nejdou nainstalovat vlastní Windows?daveing píše:Tak jestli je to v reklamační době, tak proč to nereklamovat

- Mc_Murphy
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, nakolik se vztahuje reklamace a případná záruka - mohou to třeba brát jako neoprávněný zásah uživatele, nevím - ale jestli je NTB v záruce, naběhnul bych do firmy/obchodu, kde jsi jej zakoupil a ptal bych se tam, případně dožadoval záruční opravy. Buď zjistí závadu a opraví to nebo Tě s tím pošlou někam. Budeš vědět, na čem jsi a nebudeš si později vyčítat, žes to alespoň nezkusil.tHx píše:Myslíte, že je to na reklamaci, když na to nejdou nainstalovat vlastní Windows?

tohle delaji nektere nove notebooky kdyz tam cpete nelegalni predaktivovany windows
takze doporucuju legalni system a pujde to
To zkusím jako poslední možnost. Případně požádat o reinstalaci původního systému (k ntb není dodávané instalační médium, bylo to jako partition).Mc_Murphy píše:Nevím, nakolik se vztahuje reklamace a případná záruka - mohou to třeba brát jako neoprávněný zásah uživatele, nevím - ale jestli je NTB v záruce, naběhnul bych do firmy/obchodu, kde jsi jej zakoupil a ptal bych se tam, případně dožadoval záruční opravy. Buď zjistí závadu a opraví to nebo Tě s tím pošlou někam. Budeš vědět, na čem jsi a nebudeš si později vyčítat, žes to alespoň nezkusil.tHx píše:Myslíte, že je to na reklamaci, když na to nejdou nainstalovat vlastní Windows?
Pravděpodobně to bude tím (akorát nerozumím tomu, jak to mají ošetřené, WinXP nainstalovat jdou). Před legální verzí zkusím ještě instalaci systému z flash disku a s SP1, prý by to mohlo problém vyřešit.mnm9 píše:tohle delaji nektere nove notebooky kdyz tam cpete nelegalni predaktivovany windows
- Mc_Murphy
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:

Mám doma i krabicovou verzi Windows, ale tam jsem omezen počtem licencí, takže si je "neplýtvám" (zvlášť, když ntb má OEM licenci), což mě ovšem stejně neomlouvá. Původně jsem ale nemohl tušit, že je to způsobené tímto. I tak se omlouvám... Téma, prosím, ještě nezavírejte, třeba bude problém přetrvávat s plnou verzí.Mc_Murphy píše:Každopádně, zde žádné nelegálnosti řešit nehodláme, takže stran instalace nelegálních systémů bych si dovolil téma uzavřít.
problem to podle me nevyresi
predaktivovany w7 manipuluji s biosem
vyrobci nb maji smlouvu s microsoftem a tyhle manipulace prave detekuji a nasleduje stav jaky ste popsal
vyrobci nb maji smlouvu s microsoftem a tyhle manipulace prave detekuji a nasleduje stav jaky ste popsal
Dal jsem tam rovnou legální verzi a jde to v pořádku -> díky za infomnm9 píše:problem to podle me nevyresi

Co se ale týče té manipulace s BIOSem, jste si tím jistý? Zdá se mi to dost přitažené za uši...
- Mc_Murphy
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
OK, děkuji za osvětlení. Téma tedy prozatím neuzamknu, dokud se bude debata pohybovat na úrovni legálního software.tHx píše:Mám doma i krabicovou verzi Windows, ale tam jsem omezen počtem licencí, takže si je "neplýtvám" (zvlášť, když ntb má OEM licenci), což mě ovšem stejně neomlouvá. Původně jsem ale nemohl tušit, že je to způsobené tímto. I tak se omlouvám... Téma, prosím, ještě nezavírejte, třeba bude problém přetrvávat s plnou verzí.
Děkuji za pochopení.

Re: Nové ntb po reinstalaci nenaběhne (zůstane ve smyčce)/SO
VÍM JAK TEN PROBLÉM VYŘEŠIT
Nazdar, přesně z toho samého obchodu mám také 14 dní starý lenovo g580 a trvalo mi 2 dny než sem tam dostal 64 bitový windows 7
32 bitový systém si tam nedávej, ten ti totiž využije jen 3GB z RAMky a to zbývající Giga nebere.
Jak na ten problém :
1. Nainstaluj si systém jaký chceš (nějaký windowsi)
2. Po eroru který ti vyběhne a resne kompl zahaj instalaci znovu, ale až se dostaneš k fázi instalovat, nebo oprait dej opravit.
3. Zde spusť příkazová řádek a ,......Toto video mě zachránilo : http://www.youtube.com/watch?v=j4KBjT-Xfgo
STAČÍ HLEDAT
Nazdar, přesně z toho samého obchodu mám také 14 dní starý lenovo g580 a trvalo mi 2 dny než sem tam dostal 64 bitový windows 7

32 bitový systém si tam nedávej, ten ti totiž využije jen 3GB z RAMky a to zbývající Giga nebere.
Jak na ten problém :
1. Nainstaluj si systém jaký chceš (nějaký windowsi)
2. Po eroru který ti vyběhne a resne kompl zahaj instalaci znovu, ale až se dostaneš k fázi instalovat, nebo oprait dej opravit.
3. Zde spusť příkazová řádek a ,......Toto video mě zachránilo : http://www.youtube.com/watch?v=j4KBjT-Xfgo
STAČÍ HLEDAT